Riksun kaupunkikeskusta 2.0

Yksi Riihimäki-strategian 2030 kärkihankkeista on Keskustan kehittäminen, suunnittelu ja toteutus.  Tavoitteena on luoda elävä, houkutteleva ja toimiva kaupunki niin asumiselle, yrittämiselle kuin vapaa-ajan käytöllekin.

 

Suunnittelu

 

Asemanseudun ja keskustan vision laadinta alkaa

Visio on näkemys Riihimäen asemanseudun ja keskustan tulevaisuudesta, joka halutaan saavuttaa. Se määrittelee suuntaviivat asemanseudun yleissuunnitelmalle ja keskustan kehittämiselle. Siinä hahmotetaan, mitä konkreettisia toimenpiteitä tavoitetilan toteuttaminen  tarkoittaa. Vision avulla tunnistetaan ongelmakohdat sekä kehityskohteet ja annetaan suositukset suunnitteluperiaatteista. Työssä onnistuminen edellyttää kaupunkilaisten ja paikallisten toimijoiden näkemysten ja ajatusten mukaan saamista. Riksu tehdään yhdessä!

Seuraa visiotyön etenemistä täältä

* * * * * * * * * *

Riihimäen kaupunki liittyi Elävät Kaupunkikeskustat ry:n jäseneksi

Elävät Kaupunkikeskustat ry on keskustojen kehittäjien yhteistyöfoorumi, johon kuuluu jo reilut 30 jäsenkaupunkia ympäri Suomen. Yhdistyksen tavoitteena on jäsenkaupunkien keskusten jatkuva kehittäminen elinvoimaisiksi, viihtyisiksi ja kilpailukykyisiksi. Se välittää jäsenilleen tietotaitoa keskustakehittämisestä ja auttaa verkostoitumaan muiden jäsenkaupunkien kanssa, mikä on hyödyksi sekä keskustan että asemanseudun kehittämistyössä.

Riihimäen kaupunginhallitus päätti Elävät Kaupunkikeskustat ry:n jäseneksi liittymisestä 14.5.2018.

* * * * * * * * * *

Riihimäen keskusta-alueen ja asemanseudun elinvoima on laskettu

Kaupunkikeskustan elinvoimaisuus on tärkeä lähtötason mittari keskustan kehittämiselle. Riihimäen keskusta-alueen ja asemanseudun elinvoima on mitattu joulukuussa 2017 ALLin -elinvoimalaskennalla. Se on kaupallinen perusselvitys, jonka avulla saadaan kartoitettua ja luokiteltua keskusta-alueen liiketilat sekä määriteltyä elävän keskustan rajaus. Tärkein laskennasta saatava luku on elinvoimaluku, jota päivittämällä ja seuraamalla voidaan mitata kaupungin elinvoimaisuuden vuosittaista kehitystä.

Lue lisää ALLin -elinvoimalaskennasta:

ALLin -elinvoimalaskennan raportti, joulukuu 2017
Blogi: Elävä kaupunkikeskusta houkuttelee viipymään – elinvoimalaskenta mittaa lähtötason

* * * * * * * * * *

Toteutus

 

Keskuspuiston ja uuden kiertoliittymän avajaiset

Riihimäen Keskuspuisto ja uusi kiertoliittymä vihitään käyttöön 25.10. Avajaisissa pääset näkemään ja kuulemaan puiston suunnittelusta ja saneerauksesta. Lisäksi tilaisuudessa paljastetaan uuden kiertoliittymän Eksynyt-teos.
Puiston perusparannuksen ja kiertoliittymän teoshankinnan tavoitteena on ollut parantaa viihtyisyyttä sekä kehittää ja elävöittää kaupunkikuvaa.

Tervetuloa!
Keskuspuiston ja kiertoliittymän avajaiset 25.10.2018 klo 16.00 alkaen. Lisätietoa tapahtumasta.

Tutustu tarkemmin Keskuspuiston ja uuden kiertoliittymän suunnitelmiin alempana.

* * * * * * * * * *

Riihimäen Keskusaukion liikennettä selkiytetään

Pohjoisen Asemakadun ja Pohjoisen Rautatienkadun risteykseen rakennetaan tämän kesän (2018) aikana kiertoliittymä, jonka yhteydessä ratkaistaan myös Keskuskadun ja Valtakadun liikenteen uudet linjat.

Tutustu kiertoliittymän suunnitelmiin:

Keskusaukion kiertoliittymän istutus- ja rakennussuunnitelma

* * * * * * * * * *

Riihimäen Keskuspuistosta viihtyisä olohuone kaupunkilaisille

Keskuspuiston kunnostus alkaa elokuun puolivälissä (2018). Puiston ilmettä pyritään uudistamaan sen alkuperäistä henkeä kunnioittaen. Keskuspuistosta tehdään maisemaltaan avoin ja viihtyisä kaupunkilaisten olohuone, minne voi suunnata lasten kanssa leikkimään tai vaikka piknikille.

Kunnostustyön aikana 15.8. – 31.10.2018 sekä puisto että leikkipuisto on poissa käytöstä.

Tutustu Keskuspuiston suunnitelmaan:

Keskuspuiston perusparannussuunnitelma

* * * * * * * * * *

 

 

 

Strategian robottihahmo Rico

Anna palautteesi strategian politiikkaohjelmiin ja kärkihankkeisiin

Kaupunginvaltuuston hyväksymä valtuustokauden 2017–2021 strategia pitää sisällään politiikkaohjelmia sekä kehittämiskokonaisuuksia kärkihankkeineen. Politiikat ja strategian kärkihankkeet valmistellaan nimettyjen vastuuhenkilöiden johdolla erikseen sovittujen aikataulujen mukaan.

Esitä kommenttisi, kysymyksesi tai näkemyksesi vastuuhenkilöille sähköpostilla jo tänään, jotta voimme ottaa ne huomioon valmistelussa.

 

Kaikki Riksun tapahtumat

Riihimäen tapahtumakalenteri kokoaa kaikki Riksun tapahtumat yhdelle kartalle. Tapahtumia voi tarkastella myös vaikka kuukauden, kohderyhmän tai tapahtumapaikan perusteella.

Tapahtumakalenteriin voi tapahtuman ilmoittaa kuka tahansa kalenterista löytyvällä lomakkeella. Kalenteriin ilmoitetut tapahtumat näkyvät myös Mobiilikunta-sovelluksessa.

Tutustu monipuoliseen tapahtumakalenteriin!