Konserni- ja hallintopalvelut

Palmia Oy aloittaa koulu- ja päiväkotiruokapalvelun Riihimäellä vuoden alusta

Ensi vuoden alussa ruuan valmistaa sama henkilöstö kuin aiemminkin.

Riihimäen kaupunki on päättänyt muuttaa koulu- ja päiväkotiruokapalvelujen tuotannon tapaa vuoden 2019 alusta alkaen. Käytännössä tämä tarkoittaa, että kaupunki ostaa jatkossa palvelut palveluyhtiöltä. Palmia Oy aloittaa kaupungin kumppanina vastaten jatkossa riihimäkeläisten koulu- ja päiväkotiruuasta.

– Tuotantokeittiö ja ruokaa tekevä henkilöstö siirtyy Palmialle. Vuoden alussa ruuan valmistaa sama henkilöstö kuin aiemminkin, kertoo Palmian toimitusjohtaja Nina Rokkila.

 

Kaupungille säästöjä ja palveluvarmuutta

Riihimäen kaupunki kilpailutti ruokapalvelujen ulkoistuksen ja säästi tuotantolaitosinvestoinnin sekä säilyttää työpaikat omassa kunnassa. Palmia voitti kymmenvuotisen sopimuksen kilpailutuksen hinta- ja laatupisteillä. Ruokapalvelujen työntekijät siirtyvät liikkeenluovutuksella vanhoina työntekijöinä Palmialle.

– Kuntien palvelujen ulkoistuksissa henkilöstön asema on keskeinen, joten palveluntuottajan noudattama työehtosopimus on merkityksellinen. Me noudatamme Avaintes-työehtosopimusta, joka on ehdoiltaan lähes samanlainen kuin kunta-alan työehtosopimus, sanoo Rokkila.

 

Kuntalaisille asiakaslähtöisyyttä

Julkisissa ruokapalveluissa Palmia on panostanut asiakaslähtöisyyden lisäämiseen.

– Palvelun loppukäyttäjän kuunteleminen on meille tärkeää ja se pitää tehdä mahdollisimman helpoksi, Nina Rokkila korostaa.

– Tarjoamme koulu- ja päiväkotiruokailijoille sekä heidän vanhemmilleen käyttöön Palmia Kouluruoka -mobiilisovelluksen, jonka kautta voi katsoa ruokalistan, aterioiden tuotetiedot ja ravintosisällön sekä antaa helposti ja nopeasti palautetta.

– Järjestämme säännöllisesti myös toiveruokaäänestyksen, jolloin lapset pääsevät valitsemaan sovelluksen kautta suosikkinsa toiveruokapäivän ateriaksi.

 

Uudistuksia ruokaan kevään aikana

Koulujen ja päiväkotien ruokatarjonta kehittyy kevään mittaan. Ruokalistat uudistuvat ja tulee myös uusia ruokia, kun käyttöön tulee uusi reseptiikka helmikuun loppupuolella. Siihen saakka ruuat valmistetaan entiseen tapaan ja aiemman reseptiikan mukaan Riihimäen keskuskeittiö Telluksessa.

Muun muassa luomu on huomioitu tarjonnassa tarjouskilpailutuksessa sovitulla tavalla.

– Tarjoamme jatkossa luomuna ainakin hernekeittoa ja kasvissosekeittoa, liiketoimintajohtaja Jaana Kujala Palmiasta kertoo.
– Lisäksi esimerkiksi sekoitetun salaatin tilalla on komponentit, joten ruokailija voi itse koostaa salaatin. Lapset kertovat syövänsä mielellään ruoka-ainekset erillään ja tunnistaen mitä syövät, Kujala jatkaa.

 

Palmia Kouluruoka -sovellus asiakasviestinnän tukena

Ilmaisen mobiilisovelluksen avulla lapset ja vanhemmat näkevät koulujen ja päiväkotien ruokalistat, uutiset ja yhteystiedot kätevästi puhelimesta. Palautteenkin antaminen onnistuu sovelluksen avulla. Jokaisen ruokalajin nimen perässä on i-kirjain, jonka alta löytyvät ravintoarvot ja ainesosat. Sovelluksella voi myös äänestää vaikka toiveruokaa. Mobiilisovelluksen on ladannut Espoossa, Vantalla ja Nurmijärvellä yli 2500 käyttäjää.

Koulujen ja päiväkotien ruokalistat löytyvät nettisivuiltamme osoitteesta ruoka.palmia.fi. Päiväkotien ruokalistat tulostetaan viikoittain myös kunkin päiväkodin ilmoitustaululle.

 

Palaute on tervetullutta

Kuuntelemme mielellämme palautetta toimintamme kehittämiseksi ja palautteen antamiseen tarjoamme erilaisia kanavia. Palautetta voi antaa sähköisesti joko Kouluruoka-mobiilisovelluksen tai Palmian nettisivujen kautta tai paperilomakkeella kohteissa. Kohteiden ruokapalveluhenkilöstö ottaa myös mielellään palautetta vastaan.

 

Lisätietoja:
Palmia Oy, liiketoimintajohtaja, Jaana Kujala, p. 050 401 3880

Riihimäen kaupunki, tekninen johtaja, Jouko Lehtonen, p. 019 758 4800

Riihimäen kaupunki, sivistysjohtaja, Esa Santakallio, p. 019 758 4450

 

Palmia Oy:ssä valmistamme päivittäin noin 8000 lounasta. Ruokapalveluissa toimintamme pääpaino on lounas- ja henkilöstöravintoloissa: meillä on lähes 30 ravintolaa eri puolilla Helsinkiä. Julkisten ruokapalvelujen, kuten koulu- ja päiväkotiruoan, parissa toimimme tällä hetkellä Helsingin ulkopuolella mm. Vantaalla, Espoossa ja Nurmijärvellä. Vuoden 2019 alussa kasvatamme merkittävästi rooliamme julkisen ruoan parissa aloittaessamme ruokapalvelun Hämeenlinnassa ja Riihimäellä.

 Työllistämme noin 1800 ihmistä kiinteistö-, siivous-, turvallisuus- ja ruokapalveluissa. Toimimme Etelä-Suomessa yhdeksällä paikkakunnalla erilaisissa kohteissa: mm. lounasravintoloissa, bisnesparkeissa, juhlatiloissa, yleisötapahtumissa, liikennevälineissä, oppilaitoksissa, monitoimitaloissa, sairaaloissa – kaikkiaan yli 1 000 kohteessa. Suomalaista palvelua tekee meillä yli 50 eri kansallisuutta – olemme monimuotoinen yhtiö monimuotoisessa Suomessa.

Helpotamme asiakkaidemme arkea siivoamalla, huolehtimalla kiinteistöistä ja turvallisuudesta sekä varmistamalla laadukkaan lounaan työpaikoilla. Palvelemme suurelta osin näkymättömissä, mutta jätämme aina kädenjälkemme. 

www.palmia.fi


,


OLIKO SISÄLLÖSTÄ APUA?

Kyllä 0 Ei 1 Kyllä 0 Ei 1

Kommentit on suljettu.