Joukkoliikenne Liikenne ja kadut Yleinen

Paikallisliikenteessä tapahtui paljon vuonna 2019

Riihimäen paikallisliikenteessä oli jälleen tapahtumarikas vuosi.

  • kesäkuussa lisättiin pysäkkiaikataulut noin 120 pysäkille, aikataulu löytyy nyt kaikkiaan noin 170 pysäkiltä
  • palvelulinjan ja linjojen 4 ja 8 palvelutasoa parannettiin kesällä siten, että ne ajoivat myös heinäkuussa (aiempina vuosina linjat ovat olleet heinäkuun tauolla)
  • keväällä ja kesällä nuoret maalasivat taideteoksia suureen osaan bussipysäkeillä olevista katoksista (hankkeessa olivat mukana kulttuuri- ja nuorisopalvelut, taidekoulu sekä lukio)
  • elokuussa paikallisliikenteen uutena liikennöitsijänä aloitti Lehdon Liikenne Oy
    • samalla linjalle 1 lisättiin aamupäivään uusi auto, jolla mahdollistettiin Peltosaaren koululaisten kulkeminen Kalevankadulle ja samalla muutoinkin parannettiin linjan palvelutasoa
    • lisäksi mahdollistettiin maksuton matkustaminen näkövammaiskortilla
  • syksyllä paranneltiin pysäkkien odotustiloja eri puolilla kaupunkia (parannustoimet jatkuvat tänä vuonna)

Matkustajamäärät kasvussa

Paikallisliikenteessä tehtiin vuonna 2019 yli 178 000 matkaa, joka on yli 12 prosenttia edellistä vuotta enemmän. Palvelulinjalla matkustettiin 5 400 kertaa, joka on edelliseen vuoteen verrattuna 40 prosenttia enemmän.

Lipputuotteittain suurin kasvu kohdistui lasten kertalippuihin ja mobiililippuihin. Myös lastenvaunujen kanssa matkustettiin paljon. Käytetyimmät lipputuotteet olivat kuitenkin edelleen koululaisten lukukausi- ja lukuvuosiliput sekä aikuisten käteisellä ostettava kertalippu.

Syksyllä taiteiden yönä, Rakas Riksu -tapahtumapäivänä ja liikkujan viikolla järjestetyt paikallisliikenteen maksuttomat kampanjat olivat jälleen suosittuja. Maksuttomuus arviolta kaksinkertaisti matkustusmäärän kampanja-ajankohtina.

Linkkejä:
Lisätietoja joukkoliikenteestä
Joukkoliikenteen aikataulut- ja reitit
Joukkoliikenteessä käytössä olevat matkaliputOLIKO SISÄLLÖSTÄ APUA?

Kyllä 1 Ei 0 Kyllä 1 Ei 0

Kommentit on suljettu.