Joukkoliikenne Koulut Liikenne ja kadut Sivistyspalvelut Sosiaalipalvelut

Paikallisliikenteen syksyn 2020 aikataulut on julkaistu

Riihimäen paikallisliikenteen syksyn aikataulujulkaisu löytyy nyt kaupungin verkkosivuilta. Painetun aikataulun saa mm. Tietotuvasta, rautatieasemalta, kirjastolta, sairaalalta tai paikallisliikenteen busseista. Pysäkkikohtaiset aikataulut julkaistaan aikataulut- ja reitit -sivulla viikon 32 aikana.

Kevään aikatauluihin verrattuna suurimmat muutokset kohdistuvat linjalle 4 ja palvelulinjalle. Lisäksi paikallisliikenteen linjasto laajenee kahdella uudella linjalla (linjat 5 ja 6), jotka palvelevat erityisesti Riihimäen lounaisosia. Ne myös täydentävät palvelutasoa hieman mm. Uusi Herajoentiellä, Lopentiellä ja Lasitehtaantiellä. Uusia linjoja liikennöi Korsisaari Oy.

Linjan 4 muutokset

Linjan 4 aikataulut on pyritty sovittamaan aiempaa paremmin koululaisille sopiviksi unohtamatta kuitenkaan työmatkayhteyksiä. Työmatkayhteydet Meijerintielle ja Würthille säilyvät lähes samanlaisina kuin keväällä lukuun ottamatta entisiä klo 7:45 ja 8:45 rautatieasemalta lähtöjä, jotka lähtevät jatkossa puoli tuntia aikaisemmin. Lisäksi jatkossa klo 15:10 Würthiltä lähdön ajaa Korsisaari Oy:n auto.

Linja käy lisäksi Vasikkahaassa aiempaa useammin ja sillä on muutoinkin päivän aikana kaksi rautatieasemalta lähtöä enemmän kuin aikaisemmin. Vasikkahaan lenkki ajetaan jatkossa rautatieasemalta tullessa toisin päin (Koppelintie-Karjaportintie-Hännintie). Arolammin lenkkiä (Hyvinkääntie) ei vähäisen käyttäjämäärän vuoksi enää ajeta.

Aikataulujulkaisussa linjan 4 aikataulut on jaettu kahtia siten, että linjan ensimmäisellä aikatauluaukeamalla näkyvät kaikki lähdöt, joilla pääsee Vasikkahakaan (tai Uusi Herajoentielle) ja Parmalaan tai niistä rautatieaseman suuntaan. Kyseisissä aikatauluissa näkyy myös muutama linjojen 5 ja 6 lähtö, jotka myös kulkevat Uusi Herajoentietä rautatieasemalle ja takaisin.

Würthillä asti käyvät lähdöt löytyvät linjan toiselta aikatauluaukeamalta.

Palvelulinjan muutokset

Palvelulinjan ajopäivät muuttuvat siten, että aiemmin maanantaisin ja perjantaisin ajetut reitit ajetaan jatkossa maanantaisin ja torstaisin. Vastaavasti tiistaisin ja torstaisin ajetut reitit ajetaan jatkossa tiistaisin ja perjantaisin. Kyseistä muutosta on toivottu, koska esim. kaupassa asiointiin tiistai-torstai-väli on liian lyhyt ja torstai-tiistai-väli on puolestaan liian pitkä.

Palvelulinjan reitit ja aikataulut pysyvät klo 13:50 Vasikkahakaan lähtöä lukuun ottamatta samoina. Klo 13:50 lähtö ajetaan jatkossakin palvelulinjan autolla, mutta se ajetaan linjan 4 reittiä Würthille asti.

Linjat 5 ja 6

Uudet linjat on suunniteltu pääasiassa Riihimäen lounaisosien koululaisten yhteystarpeiden mukaan, mutta niitä voi käyttää kuka tahansa. Linjoilla on paljon ns. tarvittaessa-käyntejä (T-merkintä) eli ne käyvät tietyissä paikoissa vain, jos sieltä on tulossa tai sinne on menossa matkustaja.

Linjat toimivat tarvittaessa-käyntien osalta osittain kutsuohjatusti eli autoon voi soittaa, jos on tulossa kyytiin jostakin T-merkitystä paikasta. Koulukuljetusetuuden omaavat viedään tai haetaan aina ilman erillistä pyyntöä tai soittoa. Linjat voivat reittinsä varrella ottaa kyytiin tai jättää kyydistä muuallakin kuin pysäkeillä, jos kyseisessä kohdassa on turvallista pysähtyä.

Linjat 5 ja 6 käyttävät rautatieasemalla pysäkkiä D. Tämä maininta puuttuu painetusta aikataulusta.OLIKO SISÄLLÖSTÄ APUA?

Kyllä 0 Ei 2 Kyllä 0 Ei 2

Kommentit on suljettu.