Alakoulut Joukkoliikenne Koulut Liikenne ja kadut perusopetus Päivähoito ja koulutus Sivistyspalvelut Sosiaalipalvelut Varhaiskasvatus Yläkoulut

Paikallisliikenne uudistuu monelta osin 13.8.2018

Lähes kaikkien linjojen reitit muuttuvat ainakin vähän. Monella alueella paikallisliikenteen palvelutaso paranee. Erityisesti Petsamon, Peltosaaren, Patastenmäen, Kumpulan ja Pohjankorven alueiden palvelutaso paranee entisestä.

Myös aikataulut ovat palvelulinjaa lukuun ottamatta erilaiset kuin keväällä. Tämä johtuu pääasiassa muuttuneista juna-aikatauluista. Nykyiset juna-aikataulut ovat voimassa 8.12.2018 saakka ja tästä syystä myös paikallisliikenteen uusien aikataulujen voimassaolo päättyy silloin.

Tutustu uusiin reitteihin ja aikatauluihin:
Paikallisliikenteen aikataulujulkaisu syksy 2018
Kaupunkiliikenteen reittikartta syksy 2018 (kaikki linjat)

Painettua aikataulujulkaisua löytyy mm. paikallisliikenteen busseista, kirjastosta, Tietotuvasta, rautatieaseman aulasta ja sairaalan neuvonnasta.

Palvelulinjan reitit ja aikataulut pysyvät samoina.

Matkalippu-uudistukset

Kaikki alla olevat lippu-uudistukset astuvat voimaan viimeistään 13.8.2018.

Kaupunkilipun hinta putoaa
Kaupunkilipun hinta putoaa nykyisestä 45,60 €:sta 40 €:oon. Muutos koskee sekä mobiililippusovelluksella että Matkahuollon kautta ostettavaa lippua.

2 €:n kertalipun hinta koskee myös seutuliikennettä
Riihimäen sisällä matkustettaessa kertalipun hinta on seutuliikenteenkin (Riihimäki-Loppi, Riihimäki-Tervakoski ja Riihimäki-Ryttylä) vuoroissa jatkossa 2 € (lastenlippu 1 €).

Mobiililiput kelpaavat myös seutuliikenteessä
Mobiililippusovelluksesta ostettavilla kertalipuilla ja Riihimäen kaupunkilipulla voi jatkossa matkustaa myös seutuliikenteen vuoroissa Riihimäki-Loppi-vuoroja lukuun ottamatta.

Kertalipun / vaihtolipun käyttöoikeus muuttuu
Kertalippu on edelleen voimassa 60 minuuttia ostohetkestä, mutta jatkossa lipulla voi matkustaa aina, kun lippu on voimassa autoon noustessa. Tähän asti samalla kertalipulla ei ole voinut matkustaa esim. edestakaisin. Muutos koskee sekä mobiililippusovelluksella että käteisellä ostettavaa lippua.

Paikallisliikenteen lasten kertalipun yläikärajaa nostetaan
Lasten kertalipun yläikäraja nousee nykyisestä 11:stä ikävuodesta 16:een ikävuoteen. Jatkossa lasten kertalipun voi siis ostaa 7-16-vuotias. Alle 7-vuotiaat matkustavat edelleen maksutta.

Lastenvaunujen kanssa matkustus muuttuu maksuttomaksi paikallisliikenteessä
Lastenvaunuissa kulkevan lapsen kanssa matkustavan (yhden) aikuisen matka on jatkossa maksuton.

EU:n vammaiskortilla matkustus on maksutonta paikallisliikenteessä
Taksikorttien poistuttua käytöstä voi paikallisliikenteessä matkustaa maksutta niiden sijaan Kelan myöntämällä EU:n vammaiskortilla. Kortin saavat mm. sellaiset henkilöt, joille on myönnetty sosiaalihuoltolain mukainen liikkumisen tuki tai vammaispalvelulain mukainen kuljetuspalvelu. Kortti hankitaan itse ja se maksaa 10 €. Lisätietoja Kelan sivuilla.

Paikallisliikenteen koulu- ja varhaiskasvatusryhmälipun käyttöoikeus laajenee
Ryhmälippu myönnetään jatkossa peruskoulujen, kunnallisten ja yksityisten päiväkotien ja perhepäivähoitajien lisäksi kaikille Riihimäellä toimiville 2. asteen ja sitä ylemmille oppilaitoksille.

Lisätietoja matkalipuistaOLIKO SISÄLLÖSTÄ APUA?

Kyllä 5 Ei 1 Kyllä 5 Ei 1

Kommentit on suljettu.