Yleinen

Pääradan ja junavuorojen tilanne näyttää paremmalta, mutta töitä riittää yhä

Riihimäen ja Hämeenlinnan seutujen kuntien luottamushenkilö- ja kuntajohto tapasi tänään Riihimäellä. Kuntien johto on tyytyväinen junavuorojen osittaiseen palautumiseen ja siihen, että pääradan asia näyttää etenevän parempaan suuntaan kuin mikä aiemmin oli näkemys.

”Haluamme näiden seutujen puolesta lausua vilpittömän kiitoksen VR:lle, joka on ottanut huolen junavuoroista vakavasti ja alkanut palauttaa niitä”, Riihimäen kaupunginhallituksen puheenjohtaja Miia Nahkuri toteaa.

Päärata-hankkeen, lisäraiteen ja nopeuden nostamiseen tähtäävät investoinnit ja niiden vauhdittaminen näyttävät valoisemmalta sen jälkeen, kun osa edustajista tapasi liikenne- ja viestintäministeri Sanna Marinin.

Nahkurin mukaan Suomen Kasvukäytävän, koko Suomen ja näiden seutujen kohtalonkysymys on pääradan hankkeiden vauhdittaminen raidekapasiteetin ja välityskyvyn parantamiseksi.

”Hämeenlinna, Janakkala ja Riihimäki ovat sitoutuneet tarvittaessa olemaan hankeyhtiössä mukana. Mikäli valmistelu etenee muulla tavoin, se olisi helpotus, mutta silloin keskiöön nousee pääradan priorisointi kärkeen muiden ratahankkeiden ohi.”

Kuusikkokunnat muistuttavat, että pääradan tulppien ja priorisoinnin osalta seudun näkemykset ovat täysin yhtenevät VR:n näkemyksen kanssa.

”Jos raideliikenteen pulmat aiotaan ratkaista, päärata on ensi laitettava kuntoon”, Nahkuri huomauttaa.

Riihimäen ja Hämeenlinnan seudun kasvukäytäväyhteistyökuntiin kuuluvat Hattula, Hausjärvi, Hämeenlinna, Janakkala, Loppi ja Riihimäki.

 

Lisätiedot:

Kaupunginhallituksen puheenjohtaja Miia Nahkuri, Riihimäen kaupunki, puh. 040 825 5967

Kaupunginjohtaja Sami Sulkko, Riihimäen kaupunki, puh. 040 661 4010

oznor

 

 


,


OLIKO SISÄLLÖSTÄ APUA?

Kyllä 1 Ei 0 Kyllä 1 Ei 0

Kommentit on suljettu.