Kierrätyskeskus Kulttuuri Kulttuuri ja vapaa-aika Reilu kauppa Viestintä Ympäristö ja luonto

Osallistu maailman suurimpaan Reiluun kahvitaukoon 13.–15.5.

Maailman suurin Reilu kahvitauko saa kaikki kahvin ystävät kampanjoimaan kahvinviljelijöiden puolesta. Fairtrade Challenge järjestetään toukokuun 13.–15. tavoitteenaan, että ympäri maailmaa nautitaan silloin mahdollisimman paljon Reilun kaupan kahvia.

Riihimäellä kaikille kahvinjuojille avoimet Reilut kahvitauot järjestetään ainakin perjantaina 13.5. taidemuseossa ja kierrätyskeskuksessa sekä lauantaina 14.5. Merkoksessa.

  • Perjantaina Riihimäen taidemuseo ja Riihimäen Martat järjestävät yhteistyössä maksuttoman Reilun kaupan kahvitarjoilun kello 13–16. taidemuseossa. Kutojakahvien ajan on vapaa pääsy taidemuseon näyttelyihin: Kati Mikola – Tule kaunis päivä ja Kutojat–teoksia. Kutojakahveilla myös kudotaan yhdessä ompeluseura-periaatteella.
  • Perjantaina Reilun kaupan kahvihetki on kierrätyskeskuksessa kello 14–16.
  • Lauantaina Reilulle kahvikupille pääsee kauppakeskus Merkoksessa kello 11–13. Kahvittelun lomassa voi osallistua arvontaan ja tietovisaan.

Katso Reilun kaupan kampanjasivulta, missä kaikkialla Riihimäellä on Reiluja kahvitunteja.

Jokainen reilu kupillinen merkitsee

Voit tulla mukaan kampanjaan nauttimalla kahvia kampanjassa mukana olevassa kahvilassa tai ravintolassa. Kahvitaukoja voi järjestää kuka tahansa, vaikka järjestämällä Reilun kahvitauon työpaikallasi tai yhdessä ystävien kanssa. Esimerkiksi Riihimäen kaupunki kutsuu eri yksiköidensä kahviringit ottamaan osaan Reiluihin kahvitaukoihin.

Ilmoita Reilu kahvitaukosi Reilun kaupan kampanjan verkkopalveluun, jossa mittari laskee, kuinka monta kuppia Reilun kaupan kahvia hörpitään kampanjan aikana.

Jokainen Reilu kupillinen merkitsee sen viljelijälle toimeentuloa. Valitsemalla Reilun kaupan kahvia, tuet kahvinviljelijöiden toimeentuloa ja edistät heidän mahdollisuuksiaan kamppailla ilmastomuutosta vastaan.

Reilun kaupan viikolla muistutetaan Reilun kaupan olemassaolosta ja siitä, että jokainen voi vaikuttaa omilla ostosvalinnoillaan. Riihimäki on ollut Reilun kaupan kaupunki vuodesta 2012 ja edistää kaupungissaan Reilua kauppaa ja tekee omissa hankinnoissaan eettisiä valintoja.

Tutustu tarkemmin Reiluun kauppaan Riihimäellä!OLIKO SISÄLLÖSTÄ APUA?

Kyllä 0 Ei 0 Kyllä 0 Ei 0

Kommentit on suljettu.