Hyppää sisältöön

Käsityöopetus

Käsityön linjalla tutustutaan moniin erilaisiin käsityön materiaaleihin ja perinteisiin käsityötapoihin tasolta toiselle edeten. Opinnoissa painotetaan muotoilua ja yksilöllistä ilmaisua. Opiskelun aikana opetellaan myös oman työn tallentamista digitaaliseen muotoon.

Taiteen perusopetuksessa käsityön tarkoituksena on antaa oppilaalle kokemuksia käsityöstä, muotoilusta ja teknologiasta sekä syventää näihin kuuluvaa osaamista. Opinnot luovat edellytyksiä myönteiselle suhteelle käsityölliseen tekemiseen ja innostavat oppilasta oivalluksiin, mielikuvitukseen ja tekemisen iloon. Opiskelussa pyritään myös opettamaan arkielämän taitoja sekä luovaa ongelmanratkaisukykyä tulevaa elämää varten.

Opetusryhmät ja opettajat 2021-2022

Lukujärjestys 2021-2022 (kohdassa Opintovuosi ja lukukausimaksut)

Varhaisopetus

RyhmäIkäryhmäOpettaja
A5-6-vuotiaatMirva Valvanto
B6-7-vuotiaatTiia Orivuori

Perusopetus

RyhmäIkäryhmäOpettaja
C17-8-vuotiaatTiia Orivuori
C27-8-vuotiaatTiia Orivuori
D18-9-vuotiaatTiia Orivuori
D28-9-vuotiaatTiia Orivuori
E19-10-vuotiaatMirva Valvanto
E29-10-vuotiaatMirva Valvanto
F110-11-vuotiaatMirva Valvanto
F210-11-vuotiaatTiia Orivuori
G111-12-vuotiaatIlmari Gryta
G211-12-vuotiaatTiia Orivuori

Teemaopinnot

  • Työpaja 2: Mari Jussila

Opetustunnit ja päättötodistus

Taidekoulussa on opintoviikkoja lukuvuodessa yhteensä 28.

Käsityön linjalla päättötodistuksen saa käytyään viisi vuotta perusopetuksessa ja kaksi vuotta teemaopintoja. Ellei ole aloittanut opintoja 7-vuotiaana saa päättötodistuksen, kun tarvittavat 500 oppituntia tulevat täyteen. Jos aloittaa opinnot myöhemmin kuin 7-vuotiaana, päättötodistuksen saa, kun tarvittavat 500 oppituntia tulevat täyteen. Varhaisopintoja (A ja B) ei lueta mukaan. Koulussa on mahdollista päättötodistuksen saatuaan jatkaa 18-vuotiaaksi asti.