Sivistyspalvelut Sosiaalipalvelut

Nyt etsitään aitoja kohtaajia

Kanta-Hämeen LAPE-hanke aloittaa aidon kohtaamisen kampanjan. LAPE tulee sanoista Lapsi- ja perhepalvelut. LAPEn tarkoitus on uudistaa palveluita niin, että ne vastaavat nykyistä paremmin lasten, nuorten ja perheiden tarpeita.

Kampanjassa etsitään aitoja kohtaajia. Lapsilta, nuorilta ja vanhemmilta kerätään hyviä kokemuksia ja oikeita kohtaamisia. Kohtaaja voi olla lasten, nuorten tai perheiden kanssa toimiva henkilö, tiimi, tai organisaatio. LAPE jakaa ehdotetuille kohtaajille aidon kohtaamisen kunniakirjat. Ehdotusten perusteluista koostetaan tammikuussa 2019 myös aidon kohtaamisen tunnusmerkistö, jota voi tulostaa vaikka huoneentauluksi.

Kerro siis kuka lasten, nuorten tai perheiden kanssa toimiva on kohdannut sinut arjen kiireiden keskellä. Kohtaaja voi olla henkilö, tiimi tai organisaatio. Olennaista on hyvä kokemus siitä, että olet tullut kohdatuksi.

Ensisijaista LAPE-uudistuksessa on lapsen etu ja oikeudet sekä vanhemmuuden tuki. Tärkeää uudistuksessa on myös se, että perheet saavat tarvitsemansa avun ja tuen oikeaan aikaan. Lapsi- ja perhepalvelujen muutosohjelmaa (2016–2018) johtavat sosiaali- ja terveysministeriö sekä opetus- ja kulttuuriministeriö, jonka vastuulla on lasten ja nuorten hyvinvoinnin tuki varhaiskasvatuksessa, koulussa ja oppilaitoksessa. Ohjelman toimeenpanon tuesta vastaa Terveyden ja hyvinvoinnin laitos.

Ehdotuksia kerätään 2018 loppuun asti. Kampanjan etenemistä voi seurata Facebookissa (Kanta-Hämeen LAPE-hanke) ja LAPE:n nettisivuilla: www.omahame.fi/lape

Lähetä ehdotuksesi kohtaajista linkin kautta: http://bit.ly/aitokohtaaja

 


,


OLIKO SISÄLLÖSTÄ APUA?

Kyllä 0 Ei 0 Kyllä 0 Ei 0

Kommentit on suljettu.