Nuoriso

Nuorten varhaisen avun hakeminen helpottui Riihimäellä

Nuorten varhaisen avun hakeminen helpottui Riihimäellä, kun Tajua Mut! -ilmoitus siirtyi tietojärjestelmästä tajuamut.fi -sivustolle. Tajua Mut! tarjoaa nuorille, mutta myös eri toimialojen työntekijöille kanavan, jolla he voivat hakea ja tarjota apua nuorille jo varhaisessa vaiheessa.

”Palvelu on nopea ja helppo ja sen kautta voimme Riihimäellä tarjota etsivän nuorisotyön palveluita 12–28-vuotiaille nuorille”, Riihimäen kaupungin etsivä nuorisotyöntekijä Marianne Hyvönen kertoo.

Aiemmin ilmoituksen tekoon tarvittiin käyttäjätunnuksia, nyt ilmoituksen teko onnistuu ilman kirjautumista ja tunnuksia. Palvelu ei myöskään vaadi nuorisotyön tai nuorten palveluverkon aiempaa tuntemusta.

”Syytä yhteydenotolle ei tarvitse kirjata. Ajatuksena on, että tämä helpottaa ja madaltaa nuorten yhteydenottokynnystä. Toiveena on, että nuori saadaan jo varhaisessa vaiheessa etsivän nuorisotyön asiakkaaksi.”

Etsivät nuorisotyöntekijät ottavat nuoreen yhteyttä viiden arkipäivän sisällä ilmoituksen jättämisestä.

Riihimäelläkin käytössä olevaa Tajua Mut! -toimintamallia, sivustoa ja yhteydenottopyyntöpalvelua koordinoi Etsivän nuorisotyön osaamiskeskus.

 

Lisätietoa:

nuorisotoimenjohtaja Marko Laitinen, Riihimäen kaupunki, p. 040 330 4709

etsivä nuorisotyöntekijä Marianne Hyvönen, Riihimäen kaupunki, p. 050 408 4435


,


OLIKO SISÄLLÖSTÄ APUA?

Kyllä 0 Ei 0 Kyllä 0 Ei 0

Kommentit on suljettu.