Kulttuuri ja vapaa-aika Lukiot Musiikkiopisto Viestintä Yleinen

Nuorten harrastustoimintaa avataan asteittain 19.4. alkaen

Kaupungin häiriötilanteiden johtoryhmä on perjantaina 16.4. päättänyt osittaisesta harrastustoiminnan avaamisesta ja lähiopetukseen siirtymisestä Riihimäellä. Ensimmäisenä avataan mahdollisuuksien mukaan alle 18-vuotiaiden Musiikkiopiston yksilöopetus ja urheilun yksilövalmennus. Toiminnassa noudatetaan THL:n ja OKM:n ohjeistusta hygieniasta ja turvallisuudesta.

Musiikkiopiston alle 18-vuotiaiden yksilöopetus palaa lähiopetukseen maanantaista 19.4. alkaen. Alle 18-vuotiaana pidetään vuonna 2004 tai sen jälkeen syntynyttä Kanta-Hämeen sairaanhoitopiirin linjauksen mukaan.

Musiikkiopiston ja taidekoulun ryhmäopetus alle 10 hengen ryhmille palaa lähiopetukseen 26.4. alkaen. Yli 18-vuotiaat jatkavat etäopetuksessa näillä näkymiin 30.4. saakka.

Lukio siirtyy 26.4. alkaen kokonaan lähiopetukseen. Lähiopetuksessa huolehditaan ohjeistusten noudattamisesta, kuten turvavälien toteutumisesta ja maskien käytöstä.

Samalla 12-18-vuotiaiden harrastustoiminta käynnistyy ja nuorisotilat avataan tälle ikäryhmälle, kuitenkin huomioiden voimassa olevat kokoontumisrajoitukset ja THL:n ohjeistus.

Päätös tilojen ja harrastusten avaamisesta perustuu sairaanhoitopiirin suosituksiin ja alueelliseen tilanteeseen.

Sivistysjohtaja Jarkko Niiranen korostaa, että rajoitusten asteittainen purkaminen perustuu tämän hetken vallitsevaan tietoon koronatilanteesta. ”Päätöstä voidaan joutua muuttamaan, mikäli tilanne muuttuu huonompaan suuntaan. Siksi on edelleen erittäin tärkeä, että huolehdimme tehostetusti käsihygieniasta, maskin käytöstä ja turvaväleistä tehostetusti, emmekä tule kouluun tai töihin oireisena”, Niiranen muistuttaa.

Lisätiedot:

Jarkko Niiranen
sivistysjohtaja
050 526 3175
Eteläinen Asemakatu 4

Toni Haapakoski
kaupungininsinööri
050 560 8026

Kati Hämäläinen-Myllymäki
liikunta- ja hyvinvointipäällikkö (virkavapaalla)

(paikalla 19.4. alkaen)OLIKO SISÄLLÖSTÄ APUA?

Kyllä 0 Ei 0 Kyllä 0 Ei 0

Kommentit on suljettu.