Hallinto- ja konsernipalvelut Kuntarakenneselvitys Päätöksenteko Yleinen

Myös kaupunginhallitus esittää Kanta-Hämeessä pysymistä

Riihimäen kaupunginhallitus esittää kaupunginvaltuustolle, ettei Riihimäki vaihda maakuntaa tai sairaanhoitopiiriä. Valtuusto ottaa kantaa hallituksen esitykseen maanantaina 9. joulukuuta.

Päätös Kanta-Hämeessä pysymisestä syntyi kahden äänestyksen jälkeen. Kaupunginjohtajan tekemän esityksen mukaan kaupunki ei hae sairaanhoitopiirin eikä maakunnan vaihtoa toistaiseksi. Kaupunginhallitus poisti esityksestä sanan toistaiseksi. Päätös syntyi äänestyksen jälkeen äänin 6–5.

Toistaiseksi sanan poistoa kannattivat Miia Nahkuri (sd.), Tommi Räty (sd.), Lauri Jormanainen (sd.), Erja Hirviniemi (vas.), Juha Hiltunen (vas.) ja Sari Jokinen (vihr.). Alkuperäisen esityksen puolesta äänestivät Pirjo-Liisa Snellman-Tenhunen (kok.), Anna Merentie (kok.), Petri Siivonen (kok., sitoutumaton), Hannele Saari (kd.) ja Jari Heikkinen (ps.).

Kaupunginhallitus äänesti myös Hämeen liitolle, Kanta-Hämeen kunnille ja Kanta-Hämeen sairaanhoitopiirin kuntayhtymälle annettavasta ilmoituksesta. Kaupunginjohtajan esityksen mukaan Riihimäki ei tässä tilanteessa pidä maakunnallisen sotekuntayhtymän valmistelun jatkamista perusteltuna eikä sitoudu sen valmistelun jatkamiseen. Muotoilu pysyi voimassa äänin 8–3. Esityksen puolesta äänestivät Nahkuri, Räty, Jormanainen, Snellman-Tenhunen, Merentie, Siivonen, Saari ja Heikkinen. Esitykseen muutosta halusivat Jokinen, Hirviniemi ja Hiltunen.

Riihimäen teettämät vaihtoehtoisselvitykset valmistuivat lokakuun lopulla. Elinvoimaselvityksessä tarkasteltiin onko Riihimäelle etua tai haittaa Kanta-Hämeeseen kuulumisesta ja mikä merkitys maakuntarajan muuttumiselle olisi kaupungille ja maakunnalle. Perusterveydenhuoltoa ja sosiaalipalveluita koskevassa selvityksessä tutkittiin, olisiko Riihimäen mahdollista liittyä Keski-Uudenmaan sosiaali- ja terveyskuntayhtymään ja Helsingin ja Uudenmaan sairaanhoitopiiriin.

Riihimäen tilaaman perusterveydenhuoltoa ja sosiaalipalveluita koskevan selvityksen toteutti Nordic Healthcare Group. Elinvoimatarkastelua koskevan selvityksen Riihimäen kaupunki teki yhteistyössä Hämeen liiton kanssa. Selvityksen toteutti MDI Public Oy.OLIKO SISÄLLÖSTÄ APUA?

Kyllä 0 Ei 0 Kyllä 0 Ei 0

Kommentit on suljettu.