Yleinen

Museoselvitys etenee päätöksenteossa

Riihimäen kaupunginhallitus käsittelee kokouksessaan maanantaina 24.9. kaupungin museoiden kehittämisestä tehtyä museoselvitystä. Kaupunginhallitukselle esitetään, että se päättäisi ottaa jatkotoimien pohjaksi museokeskuksen kehittämisen nykyisen lasimuseon alueelle. Tausta-ajatuksena tässä on mahdollistaa kaikkien museoiden toiminnan jatkuminen ja synergiaetujen löytäminen.

Samalla esitetään selvitettäväksi mahdollisuudet tiiviimpään yhteistyöhön metsästysmuseon sekä mahdollisen kalastusmuseon kanssa. Kokonaisuutta tarkasteltaessa Riihimäen museot voisivat vahvemmalla yhteistyöllä tarttua entistä tukevammalta pohjalta museoiden tulevaisuuden kehittämiseen ja museotyölle valtion taholta tuleviin kehittämisvaateisiin.

Kaupunginhallitukselle tuotavassa esityksessä on mukana myös mahdollisten museo-, arkistointi- ja varastointitoimintaan liittyvien liiketoimintamahdollisuuksien luominen museokeskuksen läheisyyteen. Tähän liittyy myös ajatus entistä paremmasta kohtaamisten alustasta, mikä tukee Riihimäen kaupungin strategiaa ja toteuttaa kaupungin visiota ”Tulevaisuus syntyy kohtaamisista”.

Lisätietoja:

sivistysjohtaja Esa Santakallio, p. 040 330 4450
museonjohtaja Hanna Mamia-Walther, p. 040 330 4100​

,


OLIKO SISÄLLÖSTÄ APUA?

Kyllä 0 Ei 0 Kyllä 0 Ei 0

Kommentit on suljettu.