Vanhuspalvelut

Muistojen joululauluja etäyhteydellä

Koronan tyhjentäessä joulunajan tapahtumakalenterit joka taholla, on tullut välttämättömäksi kokeilla uusia tapoja tuottaa iloa ja virkistystä. Varsinkin joululaulut ovat monelle ”se juttu”, jotka luovat aitoa joulutunnelmaa, mutta tänä vuonna myös yhdessä laulaminen on rajoitusten listalla. Etäyhteyden avulla Muistojen joululauluista pääsee kuitenkin nauttimaan turvallisesti, omasta kodista käsin.

Ensi viikolla luvassa on kaksi tunnelmallista etätuokiota Zoom-videopuhelupalvelun kautta, kun Riihimäen seurakunta, Kotokartanosäätiö ja Riihimäen kaupungin Kulmakunta-toiminta yhdistävät voimansa. Etätuokioon liittyminen tapahtuu avoimen linkin kautta, joka on jaossa toimijoiden Facebook-sivuilla sekä pyydettäessä sähköpostilla toimitettuna. Myöskin selkeät ohjeet liittymiseen on saatavilla sähköpostitse.

Etätuokioon liittymistä ei tarvitse pelätä: Saman linkin kautta pääsee rauhassa kokeilemaan etäyhteyttä jo tuntia ennen varsinaista tuokiota ja puhelimitse voi pyytää neuvontaa. Lisäksi tuokiossa annetaan kaikille yhteisesti ohjeita Zoomin käyttöön. Myöskään laulamista ei tarvitse ujostella: Videopuhelun kautta musisoitaessa vain esiintyjän ääni kuuluu kaikille ja muiden osallistujien mikrofonit sulkeutuvat. Niinpä jokainen voi kaikessa rauhassa seurata laulunsanoja ruudulta ja laulaa omaksi ilokseen mukana.

Muistojen joululaulut ovat avoin tapahtuma ja mukaan mahtuu 50 ensimmäistä Zoom-yhteyteen tulijaa. Linkkiä jaetaan myös esimerkiksi palvelutaloihin, jolloin mahdollisimman moni pääsisi osalliseksi tuokiosta. Monelle kotona asuvalle seniorille digitaaliset laitteet ovat kuitenkin vieraita, eikä perehdytystä kaikille ehditä järjestää, joten nyt toivotaan myös omaisia apuun! Voi olla todellinen päivän piristys, jos tabletti tai läppäri liikenee lainaksi ja avuliaat kädet auttavat Zoom-yhteyden kuntoon.

MUISTOJEN JOULULAULUT ETÄNÄ I, tiistaina 15.12. klo 15–16, säestäjänä Erkki Hannonen (Riihimäen srk)
MUISTOJEN JOULULAULUT ETÄNÄ II, torstaina 17.12. klo 14–15, säestäjänä Anu Neuvonen (Riihimäen srk)

Lisätietoja, ohjeet ja zoom-linkki:
Maria Harvio, toiminnanohjaaja, Kotokartanosäätiö, 050 560 9739, maria.harvio@kotokartanosaatio.fi
Tiina Leiskamo, Kulmakunta-toiminnan ohjaaja, Riihimäen kaupunki, 040 670 8513, tiina.leiskamo@riihimaki.fiOLIKO SISÄLLÖSTÄ APUA?

Kyllä 1 Ei 0 Kyllä 1 Ei 0

Kommentit on suljettu.