Kulttuuri ja vapaa-aika Nuoriso

Monari on nyt simpsakka kolmekymppinen

Nuorisokeskus Monarin 30-vuotispäivää juhlistettiin keskiviikkoiltana Monarin tiloissa.

Riihimäen nuorisotyö pääsi muuttamaan aiemmin makkaratehtaana toimineeseen rakennukseen vuonna 1988. Siitä lähtien talo on tarjonnut riksulaisille nuorille oman paikan.  Sen toiminnan keskiössä on nykyisin muun muassa avoin nuorisotilatoiminta, bänditilojen tarjoaminen nuorille, kerhotoiminta ja graffitimonttu.

”Digitalisoituminen ja kaikki muu tekninen kehitys ei ole poistanut kokoontumisen, toiminnan ja yhdessäolon tarvetta. Toiminnan muodot ja tarpeet ovat toki muuttuneet, mutta perusta on sama, ihmisten kohtaaminen”, Riihimäen nuorisotoimen johtaja Marko Laitinen muistutti juhlapuheessaan.

Monarilla toimii perusnuorisotyön lisäksi etsivä- ja erityisnuorisotyö. Lisäksi rakennuksessa toimii nuorten Omaura-luokka, joka on työharjoittelupainotteinen vaihtoehto käydä peruskoulu loppuun. Monarilla aloitti keväällä myös Ohjaamo, joka tarjoaa tukea alle 30-vuotiaille muun muassa asumiseen, opiskeluun ja työllistymiseen.

”Riihimäen kaupungin strategiassa tulevaisuus syntyy kohtaamisissa. Tarvitaan tiloja ja taloja, jotka tarjoavat mahdollisuuksia nuorten ja muiden kuntalaisten ohjattuun, avoimeen ja omaehtoiseen toimintaan”, Laitinen tiivisti.

Monarille oli kerätty juhlan kunniaksi esille talon nuorisotoiminnan historiasta kertovia lehtileikkeitä. Lisäksi muistojen seinälle sai kirjoittaa muistojaan Monarista. Myös Riihimäen kaupunginhallituksen puheenjohtaja Miia Nahkuri kirjoitti muistoseinälle oman muistonsa; Monari on se paikka, jonka discossa Nahkuri on tanssinut elämänsä ensimmäiset hitaat tanssit.

Kaupunginjohtaja Sami Sulkko, kaupunginhallituksen puheenjohtaja Miia Nahkuri ja kaupunginvaltuutettu Jere Mattila juhlistamassa Monaria.

Riihimäen Uudenmaankadulla sijaitsevaa Monaria on kunnostettu useaan otteeseen sen toimintavuosien aikana ja rakennus on tällä hetkellä hyväkuntoinen. Sen tilat ovat monipuoliset ja tarjoavat jatkossakin Riihimäen nuorille oman paikan hengailuun ja harrastamiseen.

Voit lukea Monarin toiminnasta lisää esimerkiksi Riihimäen nuorisopalvelujen Facebook-sivulta tai Riihimäen kaupungin nettisivuilta.OLIKO SISÄLLÖSTÄ APUA?

Kyllä 0 Ei 1 Kyllä 0 Ei 1

Kommentit on suljettu.