Elinkeinopalvelut

Matkakeskuksen liityntäpysäköinti maksulliseksi – riihimäkeläiset voivat edelleen pysäköidä ilmaiseksi

Riihimäen Matkakeskuksen liityntäpysäköinti muuttuu maksulliseksi 1.8.2019 alkaen. Maksu alle 12 tunnin pysäköinnistä on kaksi euroa. Riihimäkeläiset asukkaat voivat kuitenkin hakea Matkakeskuksen yläkannelle ilmaisen pysäköintiluvan. Lupia jaetaan kaupungin Tietotuvasta (Eteläinen Asemakatu 2, katutaso) 29.7. alkaen niille, joiden vakituinen osoite väestörekisterissä on Riihimäelle. Luvan hakuun tarvitaan pankkitunnukset tai mobiilivarmenne.

– Menettely on innovatiivinen, eikä ole tiedossa, että vastaavaa olisi käytössä muualla. Haluamme tukea riihimäkeläisten työmatkaliikennettä ilmaisen luvan avulla, Mika Herpiö Riihimäen Tilat ja Kehitys Oy :n toimitusjohtaja sanoo.

Matkakeskuksessa voi jatkossakin pysäköidä esimerkiksi kokonaisen lomaviikon ajan lentokentälle mennessään. Maksu viikon pysäköinnistä on 11 euroa. Maksu voidaan suorittaa älypuhelimella tai luottokortilla.

Riihimäen liityntäparkkialueet säilyvät muilta osin edelleen maksuttomina. Peltosaaren puolella on noin 600 liityntäpysäköintipaikkaa, joka on valtakunnallisestikin katsottuna merkittävä määrä. Vain Jyväskylässä löytyy Väyläviraston tuoreen liityntäpysäköintiselvityksen mukaan yhtä paljon paikkoja kuin Riihimäellä.

Matkakeskuksen liityntäpysäköintialueen omistaa Riihimäen Tilat ja Kehitys Oy. Pysäköintialue on otettu käyttöön vuonna 2008. Matkakeskuksessa on 450 parkkipaikkaa kahdessa kerroksessa. Alemmalla parkkitasolla on ilmaista 2 tunnin asiakaspysäköintiä ja henkilökunnan pysäköintipaikkoja. Kummaltakin pysäköintitasolta voi myös vuokrata oman pysyvän paikan.

Lisätietoja
https://rtoy.fi/matkakeskuksen-pysakointilupien-jako-alkoi/

Mika Herpiö, Riihimäen Tilat ja Kehitys Oy, p. 040 500 3345OLIKO SISÄLLÖSTÄ APUA?

Kyllä 0 Ei 13 Kyllä 0 Ei 13

Kommentit on suljettu.