Siisti Riksu Ympäristö

Luontopolut kutsuvat kulkijaa

Luontonpolkujen sijainti, kunnan rajaKesällä kannattaa suunnata kulkunsa Riihimäeltä löytyville luontopoluille. Riihimäen kaupunki ylläpitää opastettuja luontopolkuja Käräjäkoskella, Hirvijärvellä, Hatlamminsuolla ja Vahteristossa. Polkujen varrella on tauluja, joissa kerrotaan kohteen luonnosta ja sen erityispiirteistä. Opastetuilla luontopoluilla liikkuminen on helppoa ja turvallista.

Hatlamminsuo

Riihimäen arvokkaimman luontokohteen Hatlamminsuon luontoa esittelevä polku alkaa Hiihtomajantien päässä sijaitsevan Kiskon majan pihapiiristä. Luontopolku on pituudeltaan noin kilometrin ja se kulkee pääosin pitkospuita pitkin.

Käräjäkoski

Vantaanjoen Käräjäkosken luontoa esittelevälle luontopolulle löytää ajamalla Erkyläntietä ja kääntymällä aivan kaupungin taajaman laidalla Käräjäkoskentielle. Polku alkaa Vantaanjoen ylittävän sillan vieressä olevalta parkkipaikalta. Luontopolku on pituudeltaan reilun kilometrin ja se sopii myös liikuntarajoitteisille.

Hirvijärvi

Hirvijärven luontoa esittelevä luontopolku sijaitsee Hirvijärven rannassa kaupungin uimaranta-alueella, Jänissaarentien varressa. Polku on pituudeltaan 300-400 metriä.

Vahteristo

Vahteriston luonnonsuojelualueella kulkeva luontopolku on noin kilometrin mittainen. Se kulkee läpi kuusivaltaisen metsän ja sivuaa Vahteristomäen korpinotkoa, joka on yksi alueen arvokkaimmista luontokohteista. Polku on merkitty maastoon opastaulujen lisäksi punapäisillä puutolpilla.

Peltosaari

Edellä mainittujen polkujen lisäksi myös Peltosaaren kosteikkopuistossa kulkee luontopolku. Riihimäen seudun luonnonsuojeluyhdistyksen suunnittelema ja yhdessä kaupungin kanssa toteuttama polku esittelee alueen kasvi- ja eläinlajeja. Peltosaaren kosteikkoluontopolku alkaa  Työväenmuseon tuntumasta ja se kierretään polusta tehdyn vihkosen avulla. Polku kulkee osin pitkospuilla, jotka ovat huonossa kunnossa, joten polun kiertäminen edellyttää erityistä varovaisuutta. Pitkokset tullaan korjaamaan kesän 2012 aikana.

Lisätietoja luontopoluista ympäristönsuojeluyksikön sivuilta. Luontopolkujen esitteitä on saatavana ympäristönsuojeluyksiköstä yritystalolta osoitteesta Eteläinen Asemakatu 2.

Lisätietoja

Ympäristönsuojelusuunnittelija Mirkka Anttalainen p. 019 758 4161


,


OLIKO SISÄLLÖSTÄ APUA?

Kyllä 0 Ei 0 Kyllä 0 Ei 0

Kommentit on suljettu.