perusopetus Päivähoito ja koulutus Viestintä Yleinen

Kysely riihimäkeläishuoltajille ruokapakettien tarpeesta

Riihimäen kaupunki valmistelee koronavirusepidemian vuoksi etäopetuksessa oleville esiopetusikäisille ja perusopetuksen oppilaille ruokapakettien jakoa. Jakaminen alkaisi pääsiäisen jälkeisellä viikolla. Ensimmäiseksi jakopäiväksi on suunniteltu joko keskiviikkoa 15. huhtikuuta tai perjantaita 17. huhtikuuta.

Ruokapaketit on tarkoitettu taloudellisesti vaikeassa tilanteessa oleville riihimäkeläisperheille. Jokainen perhe harkitsee itse oman tarpeensa ruokapaketeille. Perhe voi saada kerran viikossa viidelle päivälle suunnitellun paketin.

”Paketti sisältää esimerkiksi valmisruokia, jotka lapsen on helppo itsekin lämmittää. Lisäksi paketin on suunniteltu sisältävän maidon, leivän, levitteen ja kasviksia tai hedelmiä. Valitettavasti erityisruokavalioita voidaan huomioida ruokapaketeissa vain rajallisesti”, Riihimäen kaupungin sivistysjohtaja Esa Santakallio sanoo.

Alustavan suunnitelman mukaan huoltajilla on mahdollista hakea nimeä vastaan ruokapaketti oppilaan avoinna olevalta lähikoululta. Mikäli oppilaan tavanomainen lähikoulu on kiinni tai huoltajalla lapsia useammassa koulussa, niin ruokapaketin noutopaikka sovitaan erikseen.
Riihimäkeläishuoltajien toivotaan vastaavan kyselyyn maanantaihin 6.4.2020 mennessä, mikäli he haluavat vastaanottaa ensimmäisen ruokapaketin tai -paketteja. Ruokapakettien tarvetta kysytään jokaisella viikolla erikseen hävikin minimoimiseksi.

Ruokapakettien jakelun käynnistymisestä ja muista käytännön järjestelyistä tiedotetaan tarkemmin ensi viikolla kaupungin verkkosivuilla ja Helmessä.

Lisätietoja:
Sivistysjohtaja Esa Santakallio, Riihimäen kaupunki, puh. 040 330 4450OLIKO SISÄLLÖSTÄ APUA?

Kyllä 1 Ei 1 Kyllä 1 Ei 1

Kommentit on suljettu.