Kulttuuri ja vapaa-aika Yleinen

Kunnan Pojat -orkesteritoimintaa kehitetään hankerahoituksella Hyvinkään-Riihimäen seudulla

Liikkuva rytmiorkesteri Kunnan Pojat tarjoaa yhden ratkaisumallin kulttuurin saavutettavuuden ja hyvinvoinnin edistämiseen. Kunnan Pojat on julkinen hyvinvointipalvelu, jolla viedään musiikkia ja muuta kulttuuritoimintaa kulttuurin katvealueille. Orkesteri esiintyy sosiaalipalveluiden asiakkaille mm. vanhusten palvelutaloissa, vammaisten päivätoimintayksiköissä ja alkoholi- ja mielenterveyskuntoutujien ryhmissä. Lisäksi esityksiä järjestetään laajemmalle yleisölle maaseudulla ja kaupungeissa erilaisissa yhteisöllisissä tapahtumissa, joissa kynnys osallistua on matala.

”Orkesteritoiminnalla edistetään asukkaiden hyvinvointia, mutta samalla parannetaan myös muusikoiden työllisyyttä. Orkesterin soittajiksi haetaan pitkäaikaistyöttömiä muusikoita, joille voidaan näin tarjota omaa osaamista vastaavaa ja työllistymistä edistävää toimintaa, työkokeilua ja palkkatuettua työtä”, vastaava kulttuurituottaja Anna Vesén kertoo.

Toimintamallin kehittämiseksi on suunniteltu viisi kuukautta kestävä esiselvityshanke, jolle on saatu Leader-rahoitusta Emo ry:n kautta yhteensä 25 870 euroa. Leader-tuki muodostuu EU:n, valtion ja kuntien rahoituksesta. Hankkeen toiminta-aluetta ovat Hausjärvi, Hyvinkää, Loppi ja Riihimäki.

Hanketta hallinnoidaan Riihimäen kaupungin kulttuuri- ja tapahtumapalveluissa ja käytännön toimenpiteiden koordinoinnista vastaa musiikin monitoimimies Timo Aalto. Esiselvityshankkeen kattotavoitteena on luoda toiminta- ja rahoitusmalleja pitkäkestoisemmalle kuntien väliselle yhteistyölle, jossa osallisina ovat kuntien sosiaali- ja terveyspalvelut, kulttuuripalvelut ja työllisyyspalvelut.

Kunnan Poikien soittoa tarjolla suoratoistona koronavirusepidemian aikana

Kunnan Poikien kevään keikkasuunnitelmiin tuli muutos koronaviruksen aiheuttamien rajoitteiden myötä. Kielletyksi tulivat vierailut palvelutaloihin ja kuntoutusryhmiin ja kaikki yli 10 henkilön kokoontumiset. Epidemian aikana Kunnan Pojat lähettävät suoria säveltervehdyksiä verkossa esimerkiksi palvelutaloihin ja muihin yksiköihin. Ensimmäistä esitystä Riihimäen Vihreältä Talolta voi seurata Twitch-palvelun kautta maanantaina 23.3. klo 14. Suoratoistolinkki lähetetään suoraan yksiköiden yhteyshenkilöille, ja sen saa myös Kunnan Poikien Facebook-sivuilta.

Mikäli koronanepidemian aiheuttamat vierailu- ja tapahtumarajoitteet puretaan, orkesteri pääsee kevään aikana jatkamaan työtään sosiaalipalveluiden yksiköissä ja kiertämään hankekuntien maaseutua ja haja-asutusalueita erilaisissa tapahtumissa.

Lisätietoja:

Kunnan Poikien toiminta: projektikoordinaattori Timo Aalto p. 046 599 3877

Hankerahoitus ja kuntayhteistyö: vastaava kulttuurituottaja Anna Vesén p. 040 3304701OLIKO SISÄLLÖSTÄ APUA?

Kyllä 0 Ei 0 Kyllä 0 Ei 0

Kommentit on suljettu.