Sosiaalipalvelut Vanhuspalvelut Yleinen

Kulmakunta-toiminta lisää ikäihmisten yhdessäoloa

Riihimäen senioreille uusia aktiviteetteja – Kulmakunta-toiminta käynnistyi lounastreffeillä, seuraavaksi vuorossa kauppakeskuskävelyt

Riihimäellä alkaa uusi Kulmakunta-toiminta, jonka tarkoituksena on lisätä riihimäkeläisten senioreiden yhteisöllisyyttä ja aktiivisuutta.  Toiminta on avointa kaikille seniori-ikäisille. Lisäksi se on maksutonta, eikä vaadi sitoutumista.

”Tavoitteena on saavuttaa myös ne ikäihmiset, joille kotoa lähtemisen kynnys on jo kasvanut liian suureksi. Niille, jotka tarvitsevat tukea voidakseen osallistua toimintaan, järjestetään saattaja-apua. Naapurustosta järjestetään myös kimppakävelyitä kohteeseen, jolloin mukaan lähteminen on helppoa ja hauskaa”, Kulmakunta-toiminnan ohjaaja Tiina Leiskamo sanoo.

Toimintamallin nimen mukaisesti toiminta on omanlaistaan jokaisella kulmakunnalle.

”Toiminta räätälöidään jokaiselle Riihimäen kulmakunnalle tai lähiöön omanlaisekseen. Teemme tiivistä yhteistyötä yritysten, seurakunnan, koulujen, päiväkotien, yhdistysten ja järjestöjen kanssa. Tällaisessa hybridi-toimintamallissa syntyy mielenkiintoisia, uusia kohtaamisia, jotka ylittävät helposti sukupolvien, asiakasryhmien ja tonttien rajat. Kulmakunta-toiminnassa tavoitellaan aktiivisuutta, osallistumisen helppoutta ja seurallisuutta”, kotona asumista edistävien palveluiden toiminnanohjaaja Susanna Sovio kertoo.

Sipusaaressa on jo viikoittain käynnissä suositut Lounastreffit, joita kaupunki järjestää yhteistyössä seurakunnan kanssa. Lounastreffeillä seniorit laittavat ruokaa ja aterioivat yhdessä.

Lisäksi Kulmakunta-toimintaa on tulossa myös kauppakeskus Atomiin, jonka ympäristössä asuu paljon seniori-ikäisiä. Keskiviikkona 6. maaliskuuta kello 14.45 on Atomin askeleet -kauppakeskuskävely. Kävely kestää 45 minuuttia, ohjauksesta huolehtii kaupungin liikuntatoimi. Ennen kävelyn alkua on kokoontuminen kauppakeskuksen info-pisteellä.

Heti kävelyn jälkeen eli kello 15.30 on vuorossa Info eli Protonin porinat -keskustelutilaisuus, jossa voi kertoa millaista toimintaa riihimäkeläiset toivovat Atomiin. Kauppakeskus järjesti Kulmakunnan käyttöön tilan, joka mahdollistaa monenlaista toimintaa ukkokerhosta kulttuuritapahtumiin. Tunnin kestävässä tilaisuudessa on tarjolla myös kahvit. Keskustelutilaisuus järjestetään toiseen kertaan perjantaina 8. maaliskuuta kello 11–12. Keskustelutilaisuudet pidetään Atomin toisessa kerroksessa.

Kulmakunta-pilotti käynnistyi tammikuussa 2019. Palveluesimies Janne Yrjölä, toiminnanohjaaja Susanna Sovio ja ohjaaja Tiina Leiskamo kehittävät tämän vuoden aikana uusia toimintamalleja senioreille ja kartoittavat millaisia vaikutuksia toiminnalla on.

Kulmakunta-toiminta on osa Riihimäen kaupungin sosiaali- ja terveystoimen kotona asumista edistäviä palveluita.

Lisätietoja:

Tiina Leiskamo, Riihimäen kaupunki, Kulmakunta-toiminnan ohjaaja, tiina.leiskamo@riihimaki.fi, puh: 040 6708 513

Susanna Sovio, Riihimäen kaupunki, Kotona asumista edistävät palvelut, toiminnanohjaaja,, susannan.sovio@riihimaki.fi, puh: 040 6477 112

 OLIKO SISÄLLÖSTÄ APUA?

Kyllä 2 Ei 0 Kyllä 2 Ei 0

Kommentit on suljettu.