Sosiaalipalvelut Vammaispalvelut

Kuljetuspalvelumatkojen tilaaminen muuttuu 1.7.2018

                                                              

Kuljetuspalvelumatkojen tilaaminen muuttuu 1.7.2018

Sosiaalihuoltolain, vammaispalvelulain ja kehitysvammalain mukaisten kuljetuspalvelumatkojen järjestämisestä vastaa 1.7.2018 lukien maakunnallinen kuljetuspalvelukeskus ylläpitäjänään Tampereen Aluetaksi.

Kuljetuspalvelun taksi tilataan numerosta 0100 4135.

Aisti- ja puhevammaiset voivat tilata taksin tekstiviestinä numerosta 046 920 0535.

Entisen taksikortin korvaa jatkossa kuvallinen henkilöllisyystodistus (= kuvallinen henkilökortti, passi, ajokortti tai kuvallinen Kela-kortti). Kuljetuspalvelun käyttäminen ei ole mahdollista ilman henkilöllisyyden varmentamista. Kuvallinen henkilökortti haetaan poliisilaitokselta.

Asiakkaan matkoistaan maksamat omavastuuhinnat pysyvät ennallaan.

Kuljetuspalvelukeskus yhdistelee asiakkaiden matkoja mahdollisuuksien mukaan. Samalla kyydillä voi siten matkustaa useampia matkustajia.

Mikäli kuljetuspalvelun käyttö ei vammasta tai sairaudesta johtuvasta syystä ole mahdollista ilman vakituista kuljettajaa, henkilölle voidaan myöntää oikeus vakiotaksin käyttöön. Mikäli henkilö ei kykene matkustamaan muiden matkustajien seurassa, vaan tarvitsee oman kyydin, hän voi hakea yksinmatkustusoikeutta. Vakiotaksi- ja yksinmatkustusoikeutta tulee erikseen hakea vammaispalveluista vapaamuotoisella hakemuksella. Vakiotaksi- tai yksinmatkustusoikeus myönnetään vain vammasta tai sairaudesta johtuvasta painavasta syystä.

Kuljetuspalvelun järjestämisessä tai kyydeissä ilmenevistä mahdollisista epäkohdista voit antaa palautetta

  • Tampereen Aluetaksin internet-sivuilla: www.taksitampere.fi/asiakaspalvelu
  • soittamalla taksitarkastajalle arkisin klo 9-16 p. 010 4765 650 tai lähettämällä sähköpostia osoitteeseen taksitarkastaja@taksitampere.fi

 

Terveydenhuoltokäynteihin liittyvät matkat tilataan 1.7.2018 lähtien Kelan numerosta 0800 9 8821.


,


OLIKO SISÄLLÖSTÄ APUA?

Kyllä 1 Ei 0 Kyllä 1 Ei 0

Kommentit on suljettu.