Terveyspalvelut Yleinen

Koronavirusepidemiaan varautuminen Kanta-Hämeessä

Koronavirusepidemian siirtyminen Eurooppaan on herättänyt huolta ja kysymyksiä myös Kanta-Hämeen sairaanhoitopiirin (KHSHP) alueella. Suomessa viranomaistahot varautuvat siihen, että tapauksia ilmenee myös Suomessa tulevina viikkoina.

Kanta-Hämeen sairaanhoitopiiri ohjeisti tammikuun lopulla maakunnan perusterveydenhuoltoa, että kaikista koronavirusepäilyistä tulee konsultoida infektiolääkäriä THL:n ohjeistuksen mukaisesti.

”Kansalaisen osalta toimintaohje on yksinkertainen: jos epäilee itsellä tai läheisellä koronavirustartuntaa, tulee olla puhelimitse yhteydessä oman kunnan perusterveydenhuoltoon. Sieltä ollaan tarpeen mukaan yhteydessä keskussairaalaan”, kertoo KHSHP:n infektioylilääkäri Janne Mikkola.

Kanta-Hämeen keskussairaalassa on varauduttu eristämään yksittäisiä potilaita ja tarkistettu varastot poikkeusolojen tarvikkeiden riittävyyden osalta.

”Varsinaista lääkettä koronavirusta vastaan ei ole, vaan vakavimmin sairastuneita hoidetaan hengitystukihoidolla”, Mikkola sanoo.

Infektioylilääkäri Mikkola neuvoo kansalaisia seuraamaan ulkoministeriön ja THL:n tiedottamista ja ohjeita koronaviruksen suhteen.

”Runsas uutisointi aiheesta saattaa aiheuttaa perspektiiviharhaa. Ihan tavallinen kausi-influenssa saattaa olla yhtä vaarallinen kuin koronavirus. Luottakaa ulkoministeriön ohjeistuksiin matkustamisen suhteen, ja terveydenhuollon osalta THL:n ohjeet ovat toimivat ja loogiset – niitä päivitetään koko ajan”, Mikkola neuvoo.

Jos Kanta-Hämeessä havaitaan koronavirustapaus, sairaanhoitopiiri tiedottaa asiasta viipymättä lisää.

Ulkoministeriön matkustustiedotteet

THL:n koronavirusseuranta

Lisätietoja:

KHSHP:n infektioylilääkäri Janne Mikkola, 03 629 2204

KHSHP:n johtajaylilääkäri Sally Järvelä, 040 578 4471OLIKO SISÄLLÖSTÄ APUA?

Kyllä 0 Ei 0 Kyllä 0 Ei 0

Kommentit on suljettu.