Katu- ja puistoyksikkö Kulttuuri ja vapaa-aika Tekniset palvelut

Koirapuiston avajaisissa haukutaan varmasti

Peltosaaren koirapuiston saneeraus on valmistunut ja keskiviikkona 28.8. klo 18 – 19 vietetään kaikkien karvaisten ystävien yhteisiä koirapuiston avajaisia paikassa Hj. Elomaan ja V.I. Oksasen katujen kulma.

Avajaisten ohjelmassa on Riihimäen kaupungin vt. kulttuuri- ja hyvinvointipäällikkö Anna Vesenin ojentama kunniakirjan luovutus Riihimäen Lasten ja nuorten taidekoululle koirapuiston taideteoksen hahmosuunnittelusta.

Avajaisissa kuulee myös Peltosaaren koirapuiston suunnittelijan, kaupunginpuutarhuri Päivi Sundmanin mielenkiintoisen tietoiskun aiheesta ”Piirustuspöydältä karvaisten kaupunkilaisten arkipäivään: Mitä asioita koirapuiston tekemisessä huomioidaan”.

Riihimäen Seudun Kennelkerho ry:n Laura Saari esittelee yhdistyksen toimintaa ja paikalla on tavaralahjoitusten vastaanottopiste eläinsuojelukeskus Onnentassuun, jossa tällä hetkellä on tarvetta varsinkin koirien märkäruuista.

”Kannattaisiko olla huolissaan”- teemalla Gergana Georgieva ”Geri” Itavet Riihimäen Pieneläinklinikalta on paikalla neuvomassa koirien pienten vaivojen itsehoidossa ja tarvittaessa ohjaa eläinlääkäriin. Riihimäen Mustilta ja Mirriltä puolestaan saa vinkkejä koirien ulkoiluun ja aktivointiin sekä paikalla on mahdollisuus tarkistuttaa oman koiran tunnistesirutus.

 

Puistosta löytyy nyt paljon tutkittavaa

Uusitussa Peltosaaren koirapuistossa on erilliset aitaukset pienille ja suurille koirille. Aitausten sisääntuloihin on tehty tuulikaapit, jolloin koiranomistaja voi turvallisesti laskea lemmikkinsä irti ja saapuminen puistoon tapahtuu rauhassa muilta koirilta.

Puiston viihtyisyyden lisäämiseksi alueelle on tehty myös kumpuja ja asennettu penkkejä. Koirien iloksi puistoon on tuotu myös maakiviä ja puunrunkoja.

Siisteyden ylläpitämiseksi molempiin aitauksiin on asennettu koirien jätöksille tarkoitetut syväsäiliöt sekä siivousvälinetelineet, joista löytyvät tarvikkeet koirien jätösten keräämiseksi.

 

Kaupunki muistuttaa, että rajallisten parkkitilojen vuoksi koirapuiston avajaisiin saapuvien kannattaa hyödyntää lähistön jäähallin ja urheilukentän parkkipaikkoja eikä kadunvarteen ole toimivaa pysäköidä. Koirapuiston oma parkkialue on turvallisuussyistä vain tapahtumakäytössä.

 

Lämpimästi tervetuloa avajaisiin!

 

Avajaisten tapahtuma


,


OLIKO SISÄLLÖSTÄ APUA?

Kyllä 0 Ei 0 Kyllä 0 Ei 0

Kommentit on suljettu.