Kaavoitus Tekniset palvelut Yleinen

K&K-blogissa tiivistyvä Riksu

Yleiskaavatyön työpajassa keskustelutti tiivistyvä Riihimäki

Riihimäen yleiskaavan seitsemään kaupunkirakennemalliin liittyvä kaikille avoin työpaja järjestettiin 28.4.2014 Pohjolanrinteen koululla. Paikalle saapui kolmisenkymmentä asiasta kiinnostunutta. Puhe pulppusi ja ajatuksia vaihdettiin innokkaasti rakennemalleissa esille nostetuista teemoista. Työpajassa käytetyn Learning café -menetelmän yhtenä tarkoituksena on tarjota tilaisuus keskustelulle.

Yksi työpajan puhutuimmista teemoista oli kaupunkirakenteen tiivistäminen. Riihimäkeä pidetään vehreänä kaupunkina. Tiivistävä lisärakentaminen nakertaa paloja viheralueista. Kaupunkilaiset kantavat huolta luonnosta ja virkistysmahdollisuuksien säilymisestä.

Uusien kotien rakentaminen nykyisen kaupunkirakenteen sisään, lähelle olemassa olevia palveluita on monella tapaa tarkoituksenmukaista. Ilmasto kiittää, kun matkat kouluun, kotiin ja harrastusten pariin voi auton sijaan tehdä näppärästi kävellen tai pyöräillen. Kaupungin kassa kiittää, jos kunnallistekniikka on valmiina, eikä katua tarvitse rakentaa kovinkaan montaa metriä. Asukas kiittää, kun palvelut säilyvät tai niiden kirjo jopa lisääntyy.

Lue muutkin esitetyt perustelut puolesta ja vastaan!OLIKO SISÄLLÖSTÄ APUA?

Kyllä 0 Ei 0 Kyllä 0 Ei 0

Kommentit on suljettu.