Kirjasto Kulttuuri ja vapaa-aika

Kirjastossa voi suorittaa Aikuisten lukudiplomin!

Riihimäen kirjasto haluaa kannustaa aikuisia lukemaan ja tarjoaa välineeksi Aikuisten lukudiplomia. Lukudiplomin suorittaminen kannustaa rennolla otteella tarttumaan kirjoihin, joihin ei ehkä muuten tarttuisi tai joita ei tiennyt olevankaan. Toki joukossa on varmasti myös ihan tuttuja, jo luettujakin kirjoja.

Lukudiplomeja on kaunokirjallisuuteen ja tietokirjallisuuteen omansa. Suorittaa voi joko vain toisen tai molemmat.

Lukudiplomilistat sisältävät kaunokirjoissa kymmenen eri aihe aluetta, mm. runoja, jännitystä, ikisuosikkeja, käännöshelmiä ja ihmeellisiä ihmisiä. Tietokirjoissa aiheita on viisi, mm. matkakertomuksia, elämäkertoja ja paikallishistoriaa. Kustakin aihealueesta on tarkoitus valita yksi kirja. Vaihtoehtoja on kussakin aiheessa kymmenen. Kirjaston henkilökunta on valinnut listoilla olevat kirjat osin omien mieltymysten, mutta myös ajankohtaisuuden tai yleisen kiinnostavuuden mukaan.

Lukulistoilta voi poimia mieleisensä luettavan oman tahtiin. Jos tahtoo osallistua kirja-arvontaan, kirjat tulee olla luettuna tämän vuoden loppuun mennessä. Vaikka Lukudiplomia ei haluaisikaan suorittaa, toimii kirjalista mainiona lukuvinkkilistana ihan kenelle tahansa.

Kirjastossa on aiheeseen liittyen vinkkaustapahtuma torstaina 6.6. klo 14.00.

Tällöin henkilökunta esittelee lukudiplomiin liittyviä kirjoja ja kertoo lisää aiheesta. Samalla voi ottaa kirjalistat mukaansa ja aloittaa diplomikirjojen lukemisen. Luku-urakkaan voi alkaa myös myöhemmin. Kirjalistoja on saatavilla kirjastosta koko loppuvuoden. Suoritettuja diplomeja voi myös palauttaa milloin vain kirjaston lainaustoimistoon.

Kirjasto on täynnä hienoja kirjoja ja tarinoita. Lukudiplomin avulla halutaan saada myös aineistoa näkyville. Kesän ajaksi kaunotasanteelle ja tietokirjapuolelle kootaan kirjanäyttelyt lukudiplomilistoilla olevista kirjoista. Näin listoilla olevaa luettavaa on vielä helpompi löytää.OLIKO SISÄLLÖSTÄ APUA?

Kyllä 1 Ei 0 Kyllä 1 Ei 0

Kommentit on suljettu.