Yleinen

Kirjastonpuisto kylpee nyt uudessa valaistuksessa

Riihimäen Kirjaston- ja Lounaspuiston uudistustyöt ovat viimeistelyä vaille valmiita ja Kirjastonpuiston elämyksellinen valaistus vakiotilanteessa on käytössä. Valojen säätöihin voi kuitenkin vielä tulla korjauksia. Varsinainen elämysteos, joka koostuu valosta ja äänestä, julkaistaneen joulukuussa.

Uudistustöissä haluttiin monipuolistaa puistojen käyttöä. Kirjastonpuiston luonne säilyi läpikulku- ja oleskelupuistona, kun taas Lounaspuistosta tehtiin aiempaa monipuolisempi. Uudistusten tehtävänä on myös korostaa puistojen yhteenkuuluvuutta.

Kirjaston edusta avautuu nyt aukioksi puistoon. Aukiolla on runsaasti istuskelupaikkoja ja perennaistutukset ilahduttavat kulkijoita läpi vuoden. Kirjaston aukio valaistaan alaspäin valoa antavilla pollareilla, jotka luovat kotoisan tunnelman. Kirjaston kelloseinään projisoidaan pelkistetty fraktuurakirjasimen K-kirjain, joka symboloi kirjastoa, kulttuuria, kieltä ja kansaa.

Kirjaston seinässä näkyy nyt siihen heijastettu K-kirjain.
Kirjaston seinään heijastuu K-kirjain.

”Muutoin kirjastonpuiston valaistus koostuu puiden valaisusta sekä viivavaloista eli oravavaloista, jotka osittain kiipeävät oravien lailla puunrunkoja pitkin ylös”, vs. kaupunginpuutarhuri Päivi Sundman sanoo.

Lounaspuistoon rakennettiin toiminta-aukio, jossa on pingispöytä ja tilaa pelata esimerkiksi petankkia. Lisäksi osassa kivetyn oleskelutilan pöytiä on pelilauta. Kirjaston liikuntavälilainaamosta voi lainata pelaamiseen pingismailat ja pallon, shakki – tai tamminappulat, mölkyn tai petankkipelin.

”Puiston pohjoisreunassa on monilajinen istutusalue, johon on istutettu muun muassa purppuraheisiangervoja, syys- ja kuutamohortensioita sekä alppiruusuja”, Sundman kertoo.

Lounaspuisto on valaistu perinteisillä puistovaloilla ja lisäksi pelialueelle on tuotu lisävaloa kohdevaloilla.

Kauppakadun saneeraus puistojen välissä on vielä käynnissä ja puistot yhdistyvät korotetulla suojatiellä.

Kirjastonpuiston ja Lounaspuiston uudistaminen on ollut vuoden 2020 Riihimäen teknisen palvelukeskuksen viheralueiden suurin työkohde. Puistosuunnitelman teki Jenna Pelttari Pihaus Oy:stä ja valaistussuunnitelman Esa Horttanainen, Licon-AT:sta.

Lisätiedot:

Päivi Sundman, vs. kaupunginpuutarhuri, p. 040 485 9622

Sari Pekkala, projektikoordinaattori, Liikkuva Riihimäki -hanke, p. 050 435 9993

 OLIKO SISÄLLÖSTÄ APUA?

Kyllä 0 Ei 0 Kyllä 0 Ei 0

Kommentit on suljettu.