Kirjasto Kulttuuri ja vapaa-aika

Kirjastokinosta elokuvia, tv-sarjoja ja dokumentteja ilmaiseksi!

Ratamo-kirjastot tarjoavat asiakkailleen 1.10.2019 alkaen Kirjastokinon palveluita.

Kirjastokino on elokuvia ja sarjoja kirjastojen kautta kuluttaja-asiakkaille levittävä suoratoistopalvelu. Kirjaston asiakkaille palvelu on maksuton.

Ratamo-kirjastoihin kuuluvat Hausjärven, Hyvinkään, Nurmijärven ja Riihimäen kirjastot. Kirjastokinon sisältöä pääsee katsomaan kirjastokortin numerolla ja pin-koodilla. Ratamo-kirjastot ja Kirjastokino ovat tehneet palvelusta aluksi puolen vuoden mittaisen pilottisopimuksen. Sen jälkeen palvelu jatkuu, jos asiakkaat ovat siihen tyytyväisiä. Kirjastoissa halutaankin kuulla asiakkaiden ajatuksia palvelun sisällöstä ja sen toimivuudesta.

Palvelu toimii osoitteessa www.kirjastokino.fi

Kirjastokino toimii selainpohjaisissa päätelaitteissa eli tietokoneella tai mobiililaitteissa, kuten tabletti tai älypuhelin. Kirjastokinon sisältöä on mahdollista katsoa myös SmartTV:llä ja digiboksisovelluksilla. Kyseessä on videopilvipalvelu, joka edellyttää nettiyhteyttä. Kirjastokinon käyttöliittymä on rakenteeltaan muista suoratoistopalveluista tuttu videogrid. Näkymä muistuttaa esimerkiksi Netflixiä tai YLE Areenaa.

Kirjastokinon tavoite on tarjota ensisijassa kotimaista ja paikallista sisältöä. Tarjolla on myös eurooppalaista sisältöä. Aluksi saatavilla on noin tuhat tuntia liikkuvaa kuvaa ja yritys pyrkii lisäämään tarjontaa koko ajan. Osa sisällöstä on palvelussa pitkään, tällaista aineistoa ovat esimerkiksi dokumentit ja harraste- sekä jumppavideot. Elokuvien ja tv-sarjojen tarjonta uudistuu neljännesvuosittain.

Kirjastot ottavat Kirjastokino-palvelun käyttöön pysyäkseen kehityksen kelkassa. Online-videoiden katselu on yleistynyt varsinkin nuorten keskuudessa. Kirjastot haluavat palvella asiakkaitaan entistä laajemmalla valikoimalla. DVD- ja Blu-Ray-elokuvia lainataan kirjastoista edelleen tuttuun tapaan, niille Kirjastokino on täydentävä palvelu. Myös paikallisesti tuotetun sisällön lataaminen katsottavaksi palveluun on kirjastoille hieno mahdollisuus.

Samoihin aikoihin Ratamo-kirjastojen kanssa Kirjastokinon ovat ottamassa käyttöön Tampere, Vaski-kirjastot Turun seudulla, Sata-kirjastot Porin suunnalla, Helle-kirjastot Porvoon seudulla  ja Kyyti-kirjastot Kouvolan seudulla.

Lisätietoja:

Hyvinkään kirjastotoimenjohtaja Mervi Jokinen, puh. 019 459 2426, mervi.jokinen@hyvinkaa.fi
Hausjärven kirjastonjohtaja Anu Ylimäki, puh. 050 569 1981, anu.ylimaki@hausjarvi.fi.OLIKO SISÄLLÖSTÄ APUA?

Kyllä 0 Ei 0 Kyllä 0 Ei 0

Kommentit on suljettu.