Tapahtumatoiminta

Kirjastolaki (1492/2016) määrittelee yleisesti myös kirjastojen tapahtumatoimintaa. Lähtökohtia kirjastolain tavoitteen toteuttamisessa ovat yhteisöllisyys, moniarvoisuus ja kulttuurinen moninaisuus. Riihimäen kaupunginkirjaston tapahtumatoimintaa ohjaa lisäksi ajankohtaisuus ja paikallisuus. Ensisijalla ovat yleishyödylliset, ei-kaupalliset tapahtumat. Tapahtumatoimintaa koordinoi tapahtuma- ja tiedotustiimi.

Kirjastossa järjestetään aktiivisesti monenlaisia tapahtumia satutunneista kirjailijavierailuihin ja muihin yleisötilaisuuksiin. Lisäksi kirjasto tarjoaa kokoontumistiloja yhdistys- ja harrastustoimintaan. Se järjestää myös tapahtumia kirjaston ulkopuolella ja osallistuu mahdollisuuksien mukaan muiden tahojen järjestämiin tapahtumiin.

Vuonna 2018 kirjastossa tai muualle hakeutuen järjestettiin runsaat 250 tapahtumaa, kun mukaan lasketaan taide-, esine- ja kiertonäyttelyt. Lisäksi kirjasto toteutti tiloissaan yhteensä 167 kirjanäyttelyä.

Ehdota tapahtumaa kirjastolle

Kirjasto järjestää tapahtumia myös asiakastoiveiden pohjalta. Ehdottamasi tapahtuma voi olla esimerkiksi kirjailijavierailu, luento, konsertti tai työpaja. Tapahtumat valitsee ehdotusten pohjalta kirjasto ja ne pidetään kirjaston aukioloaikoina. Näyttelytiloja voit varata verkkosivuillamme kohdasta Näyttelyt kirjastossa.

Jos vastaat ehdottamasi tapahtuman sisällöstä itse, muistathan ilmoittaa myös yhteystietosi. Ellei tapahtuman toteuttaja ole tiedossasi, voit ehdottaa pelkästään tapahtuman aihetta. Tapahtuma voi olla kertaluonteinen tai toistuva. Kirjasto ei peri tilavuokraa tapahtumista, joiden järjestämiseen se itse aktiivisesti osallistuu.

Täytä sähköinen lomake Ehdotan tapahtumaa kirjaston järjestettäväksi

Järjestä oma tapahtumasi kirjastossa

Voit toivoa kirjaston tiloja myös omaan käyttöösi esimerkiksi kokousta, työpajaa, luentoa tai konserttia varten. Tapahtumat valitsee ehdotusten pohjalta kirjasto. Näyttelytiloja voit varata sivultamme Näyttelyt kirjastossa.

Huomaathan, että järjestäessäsi tapahtuman itse olet päävastuussa käytännön järjestelyistä ja tiedottamisesta. Mahdollinen tilavuokra määräytyy tilan ja varausajan perusteella. Varattu tila on käytössäsi kirjaston aukioloaikoina. Varaus voi olla kertaluonteinen tai toistuva.

Täytä sähköinen lomake Ehdotan itse järjestämääni tapahtumaa kirjastoon

Käytössä olevat tilat

Opintosali (1. kerros, 37 m²)
Opintosali on tarkoitettu hiljaiseksi tilaksi esimerkiksi opiskelutarkoituksiin. Sen lisäksi sitä voidaan varata ryhmätyö- ja kokoustilaksi pienemmille ryhmille 1 – 4 tunniksi kerrallaan. Opintosaliin mahtuu kerralla enintään 30 henkilöä. Perusvarustus: lukupöydät, videotykki ja valkokangas, liitutaulu. Muilta kuin kaupungin toimijoilta peritään mahdollinen tilavuokra, josta sovitaan erikseen kirjaston kanssa. Yhteydenotot: anne.levanen@riihimaki.fi

Kirjaston opintosali

 

Samuli Parosen sali (1. kerros, 112 m²)
Samuli Parosen salissa pidetään pääasiassa näyttelyjä, mutta siellä voi järjestää mahdollisuuksien mukaan myös yleisötilaisuuksia. Salia voi varata 1 – 4 tunniksi kerrallaan enintään 80 henkilön käyttöön. Perusvarustus: videotykki ja valkokangas, flyygeli, tarvittaessa langaton tai langallinen äänentoisto. Muilta kuin kaupungin toimijoilta peritään mahdollinen tilavuokra, josta sovitaan erikseen kirjaston kanssa. Yhteydenotot: anne.levanen@riihimaki.fi

 

Satuhuone (2. kerros, 42 m²)
Satuhuoneessa kirjasto järjestää muun muassa satutunteja ja koululuokkien kirjavinkkauksia. Muina aikoina tilaa voi käyttää vapaasti vaikkapa leikkimiseen, piirtämiseen ja askarteluun. Satuhuonetta ei voi varata omaan käyttöön.

Kirjaston satuhuone

 

 


OLIKO SISÄLLÖSTÄ APUA?

Kyllä 2 Ei 2 Kyllä 2 Ei 2