Ratamo-kirjastojen e-kirjat

Ratamo-kirjastoilla on Ellibs-kokoelmassaan yli 1700 kirjaa ja äänikirjaa, joita voi lainata verkon kautta. Kokoelmaa päivitetään jatkuvasti. Tarjolla on kaunokirjallisuutta ja tietokirjallisuutta sekä aikuisille että lapsille. Myös uudempaa kotimaista kirjallisuutta on tarjolla.

E-kirjojen laina-aika on joko 12 tai 14 vuorokautta ja ne palautuvat lainasta automaattisesti. Näin ollen niistä ei kerry myöhästymismaksuja. Lainan voi halutessaan palauttaa myös aiemmin.

  • Helpoin tapa lukea tai kuunnella e-kirjaa on avata se suoraan selaimeen.
    Tällöin riittää kirjautuminen palveluun kirjastokortin numerolla ja pin-koodilla. Tarvitset myös nettiyhteyden.
  • Voit myös ladata Ellibs-sovelluksen laitteesi sovelluskaupasta ja lukea kirjoja sitä kautta. Mobiilisovellusta käytettäessä tarvitset myös kirjastokorttisi pin-koodin.
  • Jos haluaa lukea e-kirjaa ilman verkkoyhteyttä vaikkapa matkalla, niin sen voi ladata omalle laitteelle. Tällöin tarvitaan erillinen ladattava lukuohjelma ja Adobe-tili.Ellibsistä löytyy palvelun käyttämiseen hyvät ohjeet.

Ellibs-kirjaston kokoelmaan pääset tästä tai alla olevasta kuvakkeesta.

e-kirjasto

Uudemmat e-kirjat ovat usein selaimessa aukeavia, ePub-muodossa olevia kirjoja. Lainassa olevia (näkyvät harmaina) voi myös varata maksutta. Saapuneesta varauksesta ilmoitetaan sähköpostitse ja kirja siirtyy suoraan omaan hyllyysi Ellibsissä, josta voit sitä myös lukea.

Vanhemmat kirjat ovat pdf-muotoisia ja ne ovat luettavissa erillisen lukuohjelman avulla. Niitä ei voi varata.

Lisätietoja ja ohjeita. Kokoelmaan pääsee myös Ratamo-verkkokirjastosta tai kirjastojen verkkosivuilta. Ratamo-kirjastoihin kuuluvat Hausjärvi, Hyvinkää, Nurmijärvi ja Riihimäki. Myös Lopen kirjastokorttia voi käyttää.

 


OLIKO SISÄLLÖSTÄ APUA?

Kyllä 7 Ei 5 Kyllä 7 Ei 5