Naxos-musiikkipalvelut

Ratamo-kirjastojen asiakkaat voivat käyttää maksutta musiikin kuuntelupalveluja Naxos Music Librarya ja Naxos Music Library Jazzia. Äänenlaatu palveluissa on premium-tasolla (320 kbps).

Music Libraryssa on kuunneltavissa lähes 2,3 miljoonaa kappaletta ja yli 150 000 CD-levyllistä musiikkia. Suurin osa valikoimasta on klassista, mutta mukana on myös muun muassa bluesia ja perinnemusiikkia.

Jazz-palvelussa on tarjolla yli 217 000 kappaletta ja 19 000 CD-levyllistä. Valikoimaan kuuluu historiallisia legendoja ja modernia jazzia. Mukana on kuuluisia levymerkkejä ja -yhtiöitä kuten Blue Note Records, Warner Jazz, EMI ja Fantasy. Palvelussa on myös useiden pienempien levy-yhtiöiden tuotteita. Uusia levyjä palveluun lisätään joka viikko.

Sivustoilta löytyy myös runsaasti lisäsisältöjä isoimmilla kielillä, kuten musiikkiaiheisia artikkeleita, teosanalyyseja ja Naxoksen musiikkitietosanakirja.

 

Palveluiden käyttö

Palveluihin kirjaudutaan sisään kirjoittamalla kirjastokortin viivakoodin alla oleva numerokirjainsarja kohtaan Enter your library card number ja klikkaamalla Login. Palveluissa voi olla yhtä aikaa viisi käyttäjää, joten jos et pääse sisään, kokeile myöhemmin uudestaan. Lopetettuasi muista kirjautua ulos (Log-out).

 

Mobiilisovellukset ja henkilökohtaiset tunnukset

Naxos-palvelut toimivat mobiililaitteiden internet-selaimissa ilman erillistä sovellusta. Palveluille kuitenkin löytyy sovelluskaupoista ilmaiset ja käytännölliset sovellukset sekä Android- että iOS-laitteisiin. Mobiilisovellukseen kirjaudutaan sisään henkilökohtaisilla tunnuksilla, jotka luodaan seuraavasti:

1. Kirjaudu selaimessa Naxokseen kirjastokortin numerolla
2. Valitse vasemmalta valikosta Playlists
3. Avautuvan sivun oikeasta yläkulmasta linkistä Student / Member Account Sign up pääsee kirjautumislomakkeeseen
4. Täytä lomake ja klikkaa Register New Account. Saat sähköpostiisi vahvistuslinkin, jota klikkaamalla viimeistelet tunnuksen luonnin

Antamasi sähköpostiosoite on käyttäjätunnuksesi. Tunnuksella pääsee tekemään omia soittolistoja ja sitä voi käyttää myös selainversiossa. Kumpaankin Naxos-palveluun on oma sovellus ja niihin on luotava tunnukset erikseen. Molemmissa voi käyttää samaa sähköpostiosoitetta.

Kun lopetat palvelujen käytön, muista sulkea sovellus tai kirjautua ulos selainversiosta!


OLIKO SISÄLLÖSTÄ APUA?

Kyllä 3 Ei 1 Kyllä 3 Ei 1