Digitointihuone Muuntamo

muuntamo

Kirjaston Alasalissa on Muuntamo-niminen tila, jossa asiakkaat voivat itsepalveluna ja maksutta digitoida VHS-nauhoja, LP-levyjä, c-kasetteja, dioja, negatiiveja ja valokuvia.

Laitteisiin on selkeät käyttöohjeet. LP-levyjen, c-kasettien ja valokuvien digitoinnissa tarvitaan tietokoneen käytön perustaitoja.

Ennakkovaraus on pakollinen:
puh. 019 758 4681
sähköposti: lainaustoimisto@riihimaki.fi

Ensikertalaisten on mahdollista saada Muuntamon käytön opastusta. Opastuksesta on sovittava aina etukäteen. Opastusta on saatavissa pääasiassa arkisin klo 9 – 15 välillä. Laitteet ovat muuten käytettävissä kirjaston aukioloaikoina. Opastusta ei ole kesäaikana 1.6. – 31.8.

Kun tulet käyttämään Muuntamoa, ilmoittaudu yläkerran lainaustoimistossa. Käyttäjien on luovutettava pantiksi kuvallinen henkilöllisyystodistus tai Kela-kortti.

VHS-nauhojen digitointiin asiakkaiden pitää itse hankkia tallennuskelpoiset DVD-levyt, joita ovat DVD-R, DVD+R, DVD-RW ja DVD+RW. Kaksikerroslevyt (Double Layer, DL) eivät käy. Aikaa varatessa on huomioitava, että digitointi kestää yhtä kauan kuin videotallenteen kesto on. Kirjastolla on adapteri pienille VHS-formaateille Super VHS ja VHS-c.

VIDEO 8, Hi8, Digital 8 ja miniDV –formaatit täytyy digitoida kameran kautta, ja asiakkaan on tuotava mukanaan tarvittavat kameran johdot.

Videonauhojen digitoinnissa käytettävän laitteen malli on LG DVD/VCR Recorder RC388.

LP-levyjen ja c-kasettien sisällön voi polttaa CD-levylle sekä siirtää muistitikulle ja mp3-soittimeen. Kuvat voi tallentaa USB-muistiin tai CD-levylle.


OLIKO SISÄLLÖSTÄ APUA?

Kyllä 9 Ei 0 Kyllä 9 Ei 0