Kuka olet ja mitä teet?Roosa Karjalainen
Olen Riikka Karjalainen ja opiskelen valosuunnittelua Taideyliopiston Teatterikorkeakoulussa Helsingissä.

Olet viettänyt lapsuutesi ja nuoruutesi Riihimäellä, mikä on hauskin muisto Riihimäen kirjastosta?
Hauskimpia on varmaan muistot kerroista, kun olemme olleet Riksu Underground -ryhmämme kanssa pitämässä mm. avoimia harjoituksia ja tanssielokuvaesityksiä kirjastossa, ja on päässyt näkemään kirjastoa vähän toisesta vinkkelistä, esimerkiksi lounastamalla keskellä kirjavarastoa. Myös on mainittava kirjaston musiikkiosasto, jossa olen saanut tuntikausia vietettyä etsien ja löytäen mielenkiintoista musiikkia, monesti ihan vaan levynkannen perusteella valitsemalla.

Olet opiskelija, ehditkö opintojen ohella lukemaan? Jos ehdit, mitä on juuri nyt yöpöydälläsi ja mikä on paras lukemasi kirja?
Ehdin lukemaan hyvin epäsäännöllisesti ja mulla onkin monesti useampia kirjoja kesken, kun kärsimättömänä vaihdan kirjasta toiseen kesken kaiken. Nyt keskeneräisinä on Emmi Itärannan Teemestarin kirja ja Eveliina Talvitien Hieno vai huono – nainen jolla on maine. Paras lukemani kirja on ikisuosikkini Astrid Lindgrenin Veljeni, Leijonamieli.

Olet yksi Riihimäen Nuorisoteatterin kasvateista ja olet saamassa teatterialalta itsellesi ammatin valosuunnittelijana. Minkä kohteen haluaisit valaista Riihimäellä?
Kohde jonka haluaisin Riihimäellä valaista, voisi olla esimerkiksi Riihimäen lähes autio matkakeskus, niin saisi sinnekin vähän vipinää. Ja tilaakin siellä olisi vaikka millä mitalla.

Kenelle riihimäkeläiselle haluaisit lähettää terveisiä ja minkälaisia?
Riihimäen kirjaston henkilökunnalle haluaisin lähettää suuret kiitokset siitä, että ovat olleet aina avoimia yhteistyölle taideprojekteihin liittyen ja avanneet kirjaston ovet meitä nuoria tekijöitä varten. Toivon, että yhteistyölle on tulevaisuudessakin mahdollisuus!

 *     *     *     *     *
Riihimäki seuran kokouksessa tehtiin 80 vuotta sitten aloite kauppalankirjaston perustamisesta. Vuosien mittaan kirjasto on toiminut useissa eri osoitteissa ja kauppalankirjasto muuttunut kaupunginkirjastoksi. Nykyinen kirjastorakennus saatiin 30 vuotta sitten, vuonna 1986, Kauppakadun varteen.

Haluamme vuoden 2016 aikana juhlistaa näitä merkkivuosia monin tavoin yhdessä kaupunkilaisten kanssa. ”Kohtaamisia” esittelee joka kuukausi yhden joko nykyisen tai entisen riihimäkeläisen, jonkun kiinnostavan henkilön. Esitämme hänelle muutaman kirjaston käyttöä, lukemista tai muuta asiaa koskevan kysymyksen.


OLIKO SISÄLLÖSTÄ APUA?

Kyllä 1 Ei 0 Kyllä 1 Ei 0