Jukarainen
Kuka olet ja mitä teet?

Olen Kari Jukarainen, Riihimäen lukion ja aikuislukion rehtori

Mikä on hauskin kirjastomuistosi?
Olin ensimmäisellä luokalla koulussa ja koulumme laajennusosa valmistui. Laajennusosaan tuli sivukirjasto, johon menimme tutustumaan koko luokan kanssa. Samalla käynnillä saimme myös kirjastokortit, minun korttini oli keltainen lasten kortti ja sen lainaajanumero oli 208. Minusta tuli himolukija, joka ahmi kaiken mahdollisen, mitä kirjastossa oli.

Muistan erityisesti erään sateisen kesäpäivän, jolloin hain kirjastosta aamulla lukemista ja palautin jo jonkun kirjan luettuna samana iltana takaisin. Tuolloin kirjastonhoitaja moitti minua ja ilmoitti, että samaa kirjaa ei saa lainata ja palauttaa samana päivänä. Siinä eivät selitykset auttaneet, että olin todella jo lukenut palauttamani kirjat, kirjastonhoitaja oletti, että palautan kirjat lukematta.

Kävimme myös aina silloin tällöin Lappeenrannan keskustassa Maakuntakirjastossa, jossa kummitätini työskenteli kirjastonhoitajana musiikkiosastolla.

Mikä on paras lukemasi kirja ja mitä luet parhaillaan?
Minulla ei ole mitään erityistä lempikirjaa, jonka lukisin kerta toisensa jälkeen. Se mitä luen, riippuu paljon, milloin luen. Olen pohjoismaisten dekkareiden suurkuluttaja, eikä esimerkiksi kesäloma ala ilman kunnon verisiä murhia… Tällä hetkellä luen Hyeonseo Leen omaelämäkerrallista teosta ”Seitsemän nimen tyttö – Pakoon Pohjois-Koreasta”.

Mihin veisit turistin Riihimäellä?
Voisin viedä hänet vaikkapa Lasimuseoon.

Olet kieltenopettaja, mitä haluaisit sanoa ruotsiksi kaikille riihimäkeläisille?
Att läsa är ett bra sätt att förbättra och upprätthålla språkkunskaper. Språk och litteratur hör ihop så kom ihåg att läsa!


OLIKO SISÄLLÖSTÄ APUA?

Kyllä 0 Ei 4 Kyllä 0 Ei 4