Jarkko Martikainen, Kuva: Olli Häkkinen


Kuka olet ja mitä teet?

Olen Jarkko Martikainen, lauluntekijä ja muusikko.

Mikä on mieluisin kirjastomuistosi?
Niitä on ymmärrettävästi monia, mutta ainakin Papillonin löytyminen ala-asteiässä, Daniil Harmsin Sattumien löytäminen lukiossa ja Leo Tolstoin löytyminen joskus viitisentoista vuotta sitten kuuluvat parhaimmiston joukkoon.

Mikä on paras lukemasi kirja ja mitä luet parhaillaan?
Juuri nyt jälleenluen Radzinskin Stalin –elämäkertaa. Sen lisäksi uusina ovat tutkinnan alla Tomi Astikaisen “Miten elää ilman rahaa” –teos ja Bukowskin kirjeenvaihtokokoelma “Living on luck”. Kaikki hyviä tavallaan.
Jos olisi pakko nostaa esiin vain yksi kirja, ottaisin varmaan jonkin runoteoksen. Ehkä Catulluksen ”Kaikki runous” -koosteen. Tai Omar Khaijamin ”Malja ja mennyt maine” voisi myös olla paras. Tämä on mahdoton kysymys.
Helpompi se olisi, jos olisi lukenut vain yhden kirjan.
Teidän pitäisi kysyä tällaisia minua huomattavasti nuoremmilta lukijoilta, niiltä vastentahtoisemmilta.

Jos sinulle annettaisiin tehtäväksi säveltää ja sanoittaa onnittelulaulu Riihimäen kirjastolle, miten sen sanat alkaisivat?

Tämä on aika pikkuinen kaupunki
mutta kirjaston sydän on suuri.

Kenelle riihimäkeläiselle haluat lähettää terveisiä ja millaisia?
Aino-Kaisa Pekoselle: Onnea puheenjohtajamittelöön. Se menee oikealla tavalla, meni sitten miten ikinä meneekään.

Lisätietoa Jarkko Martikaisesta, musiikista ja keikoista: www.jarkkomartikainen.fi

*      *      *      *      *      *

”Kohtaamisia”

Riihimäki seuran kokouksessa tehtiin 80 vuotta sitten aloite kauppalankirjaston perustamisesta. Vuosien mittaan kirjasto on toiminut useissa eri osoitteissa ja kauppalankirjasto muuttunut kaupunginkirjastoksi. Nykyinen kirjastorakennus saatiin 30 vuotta sitten, vuonna 1986, Kauppakadun varteen.

Haluamme vuoden 2016 aikana juhlistaa näitä merkkivuosia monin tavoin yhdessä kaupunkilaisten kanssa. ”Kohtaamisia” esittelee joka kuukausi yhden joko nykyisen tai entisen riihimäkeläisen, jonkun kiinnostavan henkilön. Esitämme hänelle muutaman kirjaston käyttöä, lukemista tai muuta asiaa koskevan kysymyksen.


OLIKO SISÄLLÖSTÄ APUA?

Kyllä 0 Ei 0 Kyllä 0 Ei 0