Kuka olet ja mitä teet? Siponen
Olen Antti Siponen, syntyperäinen riihimäkeläinen valokuvaaja. Enimmäkseen kuvaan lintuja ja muuta luontoa. Päivätöissä olen IT-alalla.

Mikä on mukavin kirjastomuistosi vuosien varrelta ja liittyykö se Riihimäen kirjastoon?
Kirjastokokemukseni voi jakaa kahteen osaan. Kouluaikaan olin kiinnostunut paljon sotaromaaneista ja esimerkiksi kaikki Esa Anttalan kaukopartiokirjat tuli luettua. Toinen kiinnostuksen alue on ollut tietokirjallisuus. Kirjastosta on tullut lainattua paljon tietokirjoja moniin harrastuksiin liittyen.

Mikä on paras lukemasi kirja ja mitä luet parhaillaan?
Olli Aulion Suuri retkeilykirja oli semmoinen perusteos, jota tuli luettua nuorena partion harrastajana uudestaan ja uudestaan. Jossain vaiheessa se tuli sitten ostettua omaksi. Viime aikoina on tullut enimmäkseen luettua luonto- ja valokuvauskirjoja.

Olet monipuolinen luontoharrastaja ja luontokuvaaja ja saanut useita palkintoja niin kotimaassa kuin ulkomaillakin. Mitä odotat tulevalta kesältä ja onko mielessäsi jokin erityinen kohde mitä aiot kuvata?
Tälle vuodelle ei ole vielä suunnitteilla erityisiä kuvausreissuja. Kuvailen vanhaan malliin Riihimäen ympäristössä pääosin lintukohteita. Lintumaailma on joka vuosi erilainen ja kuvaukset suunnittelen sen mukaan, missä on milloinkin kiinnostavia kuvauskohteita. Tarkkoja suunnitelmia ei pysty tekemään kovin paljoa etukäteen.

Mikä on luontoharrastajan kannalta kiehtovin retkikohde ja kuvauspaikka Riihimäellä?
Riihimäen luontokohteista täytyy ehdottomasti mainita Sammalistonsuo. Alueelle on kehittymässä hieno lintukeidas. Paikka on ehdottomasti tutustumisen arvoinen lähiluontokohde kaikille riihimäkeläisille. Ei olisi uskonut muutama vuosi sitten, että kuivalle Riihimäelle saadaan yhtäkkiä näin mittava vesikohde, joka on heti houkutellut esimerkiksi runsaasti vesilintuja.

Kenelle riihimäkeläiselle haluaisit lähettää terveisiä ja millaisia?
Haluaisin lähettää terveisiä Riihimäen kaupungille. Riihimäellä ei ole liikaa luontokohteita ja nyt Sammalistonsuolle on rakentumassa yksi uusi lähiluontokohde. Kaupunki voisi ottaa vielä enemmän osaa hankkeeseen. Esimerkiksi virallinen tieyhteys alueelle puuttuu.


OLIKO SISÄLLÖSTÄ APUA?

Kyllä 2 Ei 0 Kyllä 2 Ei 0