Dekkareita

Alvtegen, Karin: Petos

 • Eva ja Henrik ovat olleet naimisissa viisitoista vuotta, ja heillä on poika Axel. Avioliitto tuntuu polkevan paikoillaan, ja Eva tajuaa, että Henrikillä on toinen nainen. Kun Henrik kieltää uskottomuuden, Eva suuttuu. Epätoivon vallassa hän päättää kostaa. Samoihin aikoihin nuori Jonas valvoo sairasvuoteen ääressä. Hänen tyttöystävänsä Anna on jo kaksi vuotta maannut koomassa jouduttuaan onnettomuuteen. Koko ajan Jonas on hoitanut ja rakastanut häntä niin kuin mitään onnettomuutta ei olisi tapahtunutkaan, mutta nyt kaipuu alkaa muuttua tuskalliseksi. Anna ei herää, ei kosketa Jonasta – Anna pettää hänet. Petos on jännittävä ja yllättävä kuvaus siitä, miten eri tavoin ihminen voi joutua petetyksi, miten tuhoisaa se on ja miten kauaskantoisia seurauksia siitä voi olla. Mutta kuka luo petosketjun ensimmäisen lenkin? Miten uhrista tulee pettäjä?

Camilleri, Andrea: Hämähäkin kärsivällisyys  hämähäkin

 • Televisiosta tuttu, charmantti komisario Montalbano on omimmillaan, kun hän kidnappausjutun syvetessä tutkii Sisilian maisemissa kuhisevaa poliittista kähmintää. Koko kaupunki kuiskii paikallisen opiskelijatytön katoamisesta. Leikkauksesta toipuvalla komisario Montalbanolla on edessään melkoinen tehtävä selvittäessään outoa kidnappausta. Miksi kaappaaja on niin varma, että köyhän perheen tytöstä maksetaan huikeita lunnaita? Montalbanon pettämätön silmä on ennenkin tunnistanut lahjonnan, valheiden ja tekopyhyyden verkot, ja seudulla, jossa rikolliset tuntevat ihmisten rahaliikenteen verottajaakin paremmin, Montalbanon kaltaista miestä tarvitaan.

Hallden, Kåre: Samppanjaruhtinas

 • Perheensä menettänyt Harald Poppe löytää itsensä yllättäen viinimatkalta Ranskasta. Kun seurue vierailee Clöet-Decleauxin samppanjatalossa, Poppe tapaa legendaarisen kellarimestarin Anselme Guidotin kuoleman kielistä. Viime sanoikseen Guidot vannottaa Poppea pelastamaan lapsenlapsensa Isabellan uhkaavasta vaarasta. Murhaksi paljastuva kuolema sitoo Poppen Isabellaan – ja juttuun, jonka juuret ulottuvat kauas Champagnen maakunnan veriseen historiaan.

Hermans, Daniëlle: Tulppaanimurhat

 • Hollanti 1636. Kiihkeä tulppaanikauppa on saanut koko maan suoranaisen manian valtaan. Kukkasipuleiden hinnat kohoavat pilviin, ja bisneksessä liikkuu päätä huimaavia summia. Sitten arvostettu tulppaanikauppias Wouter Winkel murhataan kylmäverisesti. Kuka on veriteon takana? Tavoitteliko surmaaja harvinaista kukkasipulia vai liittyikö teko Winkelin uskonnonvastaiseen toimintaan? Lontoo, 2007. Alec Schoeller löytää setänsä Frankin raa¿asti pahoinpideltynä. Viimeisenä tekonaan Frank antaa Alecille vanhan hollanninkielisen kirjan, jossa on kuvia tulppaaneista. Mitä tekemistä Frankilla oli tulppaanien kanssa? Menettikö Frank henkensä kirjan takia? Tulppaanimurhat on nopeatempoinen, kahdessa aikatasossa etenevä murhamysteeri, joka tutustuttaa lukijan 1600-luvun Hollantiin ja tuolloin markkinoita ravistelleeseen tulppaanibuumiin. Kirja herättää kysymyksiä tieteen ja uskonnon välisestä suhteesta ja näyttää, miten kauaskantoiset seuraukset äärimmäisellä ahneudella ja kunnianhimolla voi olla. 
   

Järvelä, Jari: Tyttö ja pommi  tyttö ja

 • Tyttö ja pommi sukeltaa syvälle grafiittimaalareiden yönmustaan maailmaan. Kilpajuoksu katumaalareiden ja heitä takaa-ajavien vartijoiden välillä saa traagisen käänteen, kun yksi nuorista huimapäistä saa surmansa. Seuraa keinoja kaihtelematon koston kierre, jossa moraalin mittoja venytetään rajan molemmilla puolin.

Konstantinov, Andrei: Tappava troikka

 •  Tappava troikka kuvaa 1990-luvun alkua Pietarissa. Neuvostovallan raunioille kohoaa Venäjä; korruptio ja rikollisuus valtaavat ideologiselta ohjailulta ja pakkovallalta jääneen tilan. Syyttäjä Sergei Tselitstsevin vanhemmat on murhattu. Hän epäilee, että kollegat salaavan surmatyön todellisen syyn ja eroaa virastaan. Totuutta etsiessään hän vajoaa yhä syvemmälle alamaailmaan. Siellä hän tapaa nuoruudenystävänsä Olegin ja Katjan. Oleg on palannut Afganistanin sodasta pettyneenä, Katja puolestaan on tutustunut kriminalisoituneen neuvostoeliitin kyynisyyteen. Heidän välilleen kehkeytyy monimutkainen kolmiodraama. He liittyvät rikollisliigaan, jota johtaa Antina tunnettu Viktor Palyts. Jokainen rikos liigan etuja vastaan rangaistaan kuolemalla. Anti käyttää ihmisiä säälimättä hyväkseen ja on kiristämällä värvännyt agenteikseen henkilöitä yhteiskunnan ylimmiltä askelmilta. Lopulta kolmikko yhdistää voimansa Antia vastaan; seuraa välienselvittely, jossa taistellaan elämästä ja kuolemasta.

McCrery, Nigel: Myrkynkeittäjä

 • Violet Chambers on unohtanut oikean nimensä monta vuotta sitten. Eikä hän ole enää varma siitäkään, miksi hän omaksuu murhaamiensa vanhusten henkilöllisyyden. Tämä ei kuitenkaan estä Violetia jatkamasta uraansa myrkynkeittäjänä. Päinvastoin. Myös rikosylitarkastaja Mark Lapslien mieli on sekaisin. Synestesiaksi kutsutusta sairaudesta kärsivä Lapslie kokee kuulemansa äänet makuaistimuksina. Pysyvälle sairauslomalle päästyään hän on erakoitunut oman kotinsa hiljaisuuteen. Kun Lontoon kehätietä reunustavasta metsiköstä löytyy vanhan naisen ruumis, Lapslie kutsutaan yllättäen takaisin palvelukseen. Jokin murhan tekotavassa tuntuu kummallisen tutulta. Penkoessaan tapausta Lapslie huomaa olevansa vastatusten tappajan kanssa, joka ei sovi minkään maailman psykologiseen profiiliin. Myös Lapslien esimiesten toiminnassa on jotain häiritsevää. Sanalla sanoen heidän puheessaan on valheen kirpeä sivumaku. Kun vanhan myrkynkeittäjän piilopaikka viimein paljastuu, ylikomisario Lapslie joutuu miettimään uudemman kerran onko hänen poikkeuksellinen kykynsä lahja vai kirous.

  ketjureaktio

Olsson, Fredrik T.: Ketjureaktio

 • Ihmiskunnan tulevaisuutta uhkaa vastustaja, jollaista ei ole ennen nähty. Ruotsalainen kryptologi William Sandberg kaapataan sairaalasta. Amsterdamissa katoaa nuori sumerin kielen tutkija. Jossain päin Eurooppaa heitä odottaa huippusalainen tehtävä – vaihtoehtona kuolema. Kaappaajien käsissä on ihmiskunnan kohtalo, mutta ovatko he hyvän vai pahan palveluksessa? Aika on kulumassa umpeen, ketjureaktio on käynnistynyt.

Penney, Stef: Erämaan armo

 • Kanada 1867. Talven kynnyksellä syrjäisessä Dove Riverin kylässä tapahtuu raaka murha, ja samaan aikaan seitsemäntoistavuotias poika katoaa. Kuolleen miehen talolta lähtevät jäljet vievät pohjoiseen kohti asumatonta erämaata. Veriteko järkyttää pienen yhteisön rauhaa ja nostaa esiin vanhoja kaunoja ja huolella varjeltuja salaisuuksia. Tapaus houkuttelee kylään myös ulkopuolisia, toimittajia, hudsoninlahden kauppakomppanian miehiä, turkispyytäjiä, kauppiaita – mutta haluavatko he ratkaista rikoksen vai hyötyä siitä? Yksi kerrallaan etsintäpartiot lähtevät Dove Riveristä seuraamaan jälkiä halki kesyttömän erämaan, jossa liikkuu vain villipetoja, mielipuolia ja karkureita. Jokainen etsii jotakin: murhaajaa, poikaansa, kahta seitsemäntoista vuotta sitten kadonnutta siskosta tai intiaanien muinaista kulttuuria. Kaikki haluavat löytää etsimänsä ennen kuin lumi kätkee menneisyyden jäljet lopullisesti. Stef Penneyn esikoisromaani on mestarillinen yhdistelmä seikkailukertomusta, murhamysteeriä ja mieleenpainuvia henkilöhahmoja. Kirja on voittanut monia palkintoja, mm. arvostetun Costa Book of the Year Awardin ilmestymisvuonnaan 2006

OLIKO SISÄLLÖSTÄ APUA?

Kyllä 0 Ei 0 Kyllä 0 Ei 0