Ikäihmisten palvelut

ikäihmiset

Kirjat kotiin –palvelu

Riihimäen kaupunginkirjaston Kirjat kotiin -palvelu on tarkoitettu niille riihimäkeläisille, jotka eivät korkean iän, sairauden tai vamman vuoksi voi itse tulla kirjastoon. Kirjat kotiin -palvelu on täysin maksuton palvelu. Ennen palvelun aloittamista kysellään asiakkaan lukumieltymyksistä ja tehdään palvelusopimus. Palvelusopimus on mahdollista tehdä myös väliaikaisena esimerkiksi sairauden ajaksi. Asiakkaan käytössä on kaikki kirjaston aineisto. Aineisto toimitetaan asiakkaalle kotiin kerran kuukaudessa ja kirjaston henkilökunta huolehtii aineiston eräpäivistä. Halutessaan asiakas voi saada valmiiksi kootun kirjakassin toivomustensa mukaisesti. Kirjakassin toimittaa asiakkaalle hänen valtuuttamansa henkilö.

Kirjat kotiin -palvelun asioissa ota yhteyttä:

erikoiskirjastovirkailija Ritva Kuisma
puh. 019 758 4681 tai 050 500 1782, ritva.kuisma@riihimaki.fi

erikoiskirjastonhoitaja Kirsi Kontuvirta
puh. 019 758 4693 tai 050 382 1336, kirsi.kontuvirta@riihimaki.fi

 

Kirjastopiirit

Kirjastopiirit kokoontuvat joka kuukausi Riihikodissa, Rautatiepuiston päivätoiminnassa, Muistisairaiden päivätoiminta Rentukassa sekä Kotokaarteen palvelutalossa. Kirjastopiireissä on aina kirjojen pohjalta jokin teema, josta keskustellaan ja osallistujia kannustetaan jakamaan omia muistojaan.

Virsun lukupiiri

Vapaaehtoiskeskus Virsussa lukupiiri on kokoontunut jo syksystä 2009 lähtien. Joka kuukausi kymmenkunta innokasta piiriläistä kokoontuu jakamaan lukukokemuksensa.

Yhteyshenkilö:

erikoiskirjastonhoitaja Kirsi Kontuvirta
puh. 019 758 4693 tai 050 382 1336, kirsi.kontuvirta@riihimaki.fi

 

Palvelut lukemisesteisille – CeliaCelia-kirjaston logo

Celia on erikoiskirjasto, joka tuottaa ja välittää äänikirjoja lukemisesteisille. Lisätietoja…

Kirjastossamme on mahdollista rekisteröityä Celian asiakkaaksi. Celian verkkopalveluasiakas voi kuunnella e-äänikirjoja omalla tietokoneella, tabletilla tai älypuhelimella. Verkkopalvelussa on käytettävissä Celian koko äänikirjakokoelma, tällä hetkellä noin 40 000 kirjaa. Kirjastosta voi lainata myös CD-muotoisia äänikirjoja.
Celian verkkosivut: https://www.celia.fi/.

Celia-asioissa ota yhteyttä

erikoiskirjastonhoitaja Kirsi Kontuvirta
puh. 019 758 4693 tai 050 382 1336, kirsi.kontuvirta@riihimaki.fi

erikoiskirjastovirkailija Ritva Kuisma
puh. 019 758 4681 tai 050 500 1782, ritva.kuisma@riihimaki.fi

 

Digivalmennus

Kirjaston Digivalmentaja opastaa ja auttaa laitteiden, ohjelmien ja verkkopalveluiden käytössä, myös esimerkiksi oman laitteen peruskäytössä, asiakkaan omien tiedontarpeiden mukaan. Digivalmennus on henkilökohtaista, maksutonta ja tarkoitettu kaikenikäisille. Kirjastossa on opastukseen käytettävissä pöytäkoneita, kannettavia ja tabletteja. Opastusta on saatavilla ajanvarauksella ti–to klo 13–15 väliselle ajalle. Henkilökohtainen opastusaika on 1 tunti.

Digiopastusta ei ole kesäaikana 1.6. – 31.8.

Kerro varatessa yhteystiedot sekä toiveesi opastuksen aiheesta. Huomioithan, että emme korjaa, huolla tai asenna laitteita. Asiakas vastaa itse henkilökohtaisista ja salassa pidettävistä tiedoistaan sekä omista laitteistaan ja niiden mahdollisista teknisistä vioista.

Varaa aika opastukseen tai kysy lisätietoja kirjastosta:

puh. 019 758 4681 tai lainaustoimisto@riihimaki.fi

mediaohjaaja Stefan Lindfors stefan.lindfors@riihimaki.fi


OLIKO SISÄLLÖSTÄ APUA?

Kyllä 13 Ei 3 Kyllä 13 Ei 3