Toimintaperiaatteet

Kierrätyskeskus palvelee riihimäkeläisiä. Toimintaa ohjaa ja valvoo kaupungin työllisyyspalvelut, tiiviissä yhteistyössä ympäristönsuojeluyksikön kanssa.

Tavaroiden vastaanotto

Kierrätyskeskukseen otetaan vastaan käyttökelpoista ja ehjää kodinirtainta kuten huonekaluja, taloustavaraa, kodinkoneita, kodintekstiilejä, leluja ja polkupyöriä. Vaatteita ja kenkiä ei oteta vastaan. Vastaanotettavasta tavarasta ei anneta korvausta asiakkaalle. Isokokoisille tavaroille järjestetään noutopalvelu sopimuksen mukaan.

Tavaran myynnin periaatteet

Kierrätyskeskukseen tuotu hyväkuntoinen tavara myydään edullisesti asiakkaalle toiminnasta aiheutuvien kulujen kattamiseksi. Kierrätyskeskus ei vastaa ostettujen tavaroiden kunnosta, vaikka ne olisikin kierrätyskeskuksessa testattu ja todettu toimiviksi. Tavaroilla ei ola vaihto- tai palautusoikeutta pois lukien kaapelidigiboksit, joita ei voida testata kierrätyskeskuksessa.Tavaroita ei varata asiakkaille. Asiakkaan ostama tavara säilytetään kierrätyskeskuksessa enintään kolme päivää noudon järjestämiseksi. Kassakuitissa näkyy viimeinen päivä jolloin tavara voidaan noutaa. Ellei tavaraa ole noudettu määräaikaan mennessä, kierrätyskeskuksella on oikeus myydä tavara edelleen eikä maksettua summaa palauteta tai hyvitetä asiakkaalle.

Kotiinkuljetus

Kierrätyskeskus tarjoaa tuotteiden kotiinkuljetuspalvelua hintaan 15 euroa / kuljetus. Kotiinkuljetus pitää sisällään myydyn tuotteen kuljetuksen Riihimäen taajaman alueella ostajan pyytämään osoitteeseen ja kantamisen sisätiloihin, ei kuitenkaan asentamista. Kotiinkuljetus tapahtuu 1-3 päivän kuluessa ostohetkestä, asiakkaan kanssa sovittavana ajankohtana. Asiakkaalla on mahdollisuus saada useampi tuote kuljetetuksi yhden hinnalla mikäli tuotteet mahtuvat samaan kuljetuserään (peräkärry tai pakettiauto).

Tuotteen kuljetusta varten kierrätyskeskuksesta on myös mahdollisuus vuokrata peräkärry hintaan 10 euroa / 4 tuntia. Peräkärryä ei vuokrata muuhun tarkoitukseen. Vuokraajan henkilöllisyys tarkistetaan.

Tavaroiden kunnostus

Kierrätyskeskuksessa testataan, kunnostetaan ja pestään myyntiin tulevia tuotteita. Myyntiin kelpaamattomat tuotteet puretaan osiksi jotka myydään sellaisenaan tai käytetään uusiotuotteiden valmistukseen.

Ympäristövalistus

Kierrätyskeskus toimii myös ympäristöasioiden valistuspisteenä. Neuvontapisteessä on tarjolla ympäristönsuojeluun ja jätteiden lajitteluun liittyvää ilmaismateriaalia. Kouluille ja päiväkodeille järjestetään tutustumiskäyntejä sopimuksen mukaan.

Työllisyyspalvelut

Kierrätyskeskus tarjoaa riihimäkeläisille työttömille ensisijaisesti työkokeilua ja palkkatukityötä monenlaisissa eri tehtävissä. Työtehtäviä tai jaksamistaan voi kokeilla esimerkiksi keittiö-, siivous-, kädentaito-, myymälä-, kassa-, markkinointi-, ohjaus-, asiakaspalvelu-, puhdistus- ym. Kierrätyskeskuksen tehtävissä. Myös opintoihin kuuluvien harjoittelujen suorittaminen on mahdollista.


OLIKO SISÄLLÖSTÄ APUA?

Kyllä 17 Ei 7 Kyllä 17 Ei 7