Ympäristöneuvonta

Kierrätyskeskuksen myymälässä on maksuttomia esitteitä jätehuollosta ja ympäristönsuojelusta. Ympäristöön ja jätehuoltoon liittyvää neuvontaa annetaan asiakkaille myös erilaisten näyttelyjen, kilpailujen ja vinkkien avulla.

Oppilasryhmät ja muut kierrätyksestä kiinnostuneet ryhmät ovat tervetulleita tutustumaan kierrätykseen ja jätehuollon järjestelyihin. Esittelystä tulee sopia etukäteen kierrätyskeskusvastaavan kanssa, p. 019 758 4169.

Energiansäästö

Energiansäästö kannattaa aina, mutta etenkin energiansäästöviikolla omiin energiankulutustottumuksiin on hyvä kiinnittää huomioita. Kierrätyskeskus on useampana vuonna osallistunut energiansäästöviikkoon jakaen aiheesta tietoa.

Kierrätyskeskuksen energiansäästövinkkejä

Kestävä kuluttaminen

Tavaroiden kierrätys on kestävää kuluttamista parhaimmillaan. Kierrättämällä tuotteiden elinikä pitenee ja uusien tavaroiden valmistamisen tarve vähenee. Kestävään kuluttamiseen kuuluu myös mahdollisimman vähän ympäristöä kuormittavien tuotteiden valinta silloin, kun ostetaan uutta. Yksi valintaa helpottava mittari on ekologinen selkäreppu.

Lue myös vinkit polkupyörän vuosihuoltoon.

Hyötyjätepiste

Ohjeita lajitteluun
Rinki-ekopisteet
Kierrätys-info

Rikkinäistä kodinelektroniikkaa tai vaarallisia jätteitä ei oteta vastaan kierrätyskeskukseen. Kotitalouksien vaaralliset jätteet sekä sähkö- ja elektroniikkaromun voi toimittaa kaupungin keskusvarikolle, V.O. Mäkisen katu 2. Vastaanotto avoinna ma 7-18, ti-to 7-15 ja pe 7-14, p. 019 758 4949.

Vaaralliset jätteet voi myös viedä Kiertokapulan jätteenkäsittelyalueelle Kapulasillantie 10, Hyvinkää, avoinna ma-pe klo 7-19.


OLIKO SISÄLLÖSTÄ APUA?

Kyllä 0 Ei 0 Kyllä 0 Ei 0