Alakoulut Varhaiskasvatus

Kesäleikkikenttä aukeaa kesäkuussa

Riihimäen kaupunki järjestää kesäleikkikenttätoimintaa riihimäkeläislapsille Junailijankadun päiväkodin pihalla (Junailijankatu 12). Leikkikenttä toimii Ville-Viipaleen (keltainen puurakennus) pihamaalla erikseen aidatulla alueella.

Leikkikenttä aukeaa tiistaina 2. kesäkuuta kello 9.00. Leikkikenttätoimintaa järjestetään arkipäivisin 2.–26. kesäkuuta (ei juhannusaattona).

Leikkikenttä on avoinna kello 9–15 ja se on tarkoitettu noin 2–10-vuotiaille riihimäkeläislapsille. Kentällä lapset saavat olla läsnä 2 tuntia/päivä. Toiminta on suunniteltu 2–8-vuotiaille, mutta halutessaan tätä vanhemmat lapset saavat osallistua kesäleikkikentän toimintaan.

Kesäleikkikenttätoimintaan tullaan aina ilmoittautumispisteen kautta. Toimintaan ilmoittaudutaan tullessa ja lähtiessä joka päivä erikseen, ja lapset merkataan kävijälistaan. Ensimmäisellä käyntikerralla lapsen tuonut aikuinen täyttää jokaisesta toimintaan osallistuvasta lapsesta yhteystietokaavakkeen ilmoittautumispisteessä.

Lapset saavat liimattavan nimilapun puseroonsa ja eväsreppuunsa leikkikenttätoiminnan ajaksi. Lapset tulevat ja lähtevät leikkikentältä aina aikuisen seurassa. Kentälle otetaan kerrallaan noin 30 lasta. Muista aina valmistaa lasta etukäteen siihen, että välttämättä kentälle ei heti mahdukaan, vaan täytyy tulla myöhemmin uudelleen.

Käytännön järjestelyistä:

  • Leikkikenttätoiminta on maksutonta.
  • Kesäleikkikenttä toimii ulkona. Lapset on hyvä varustaa säänmukaisilla vaatteilla.
  • Varavaatteita on hyvä pakata mukaan reppuun. Hellesäällä mukana on hyvä olla myös päähine. Lasten varusteet tulee nimikoida.
  • Lapset voivat ottaa omat eväät mukaan. Leikkikentällä on evästauot noin klo 10.00, 12.00 ja 14.00. Hellesäällä juomaa on hyvä varata mukaan runsaammin.
  • Riihimäen kaupunki on vakuuttanut kaikki leikkikenttätoiminnassa mukana olevat lapset.
  • Työntekijöinä ovat Riihimäen kaupungin palkkaamat 16–19-vuotiaat nuoret, joita on yhteensä kymmenen.
  • Leikkikentän vastaavana ohjaajana toimii lastenhoitaja Tarja Vahtila Junailijankadun päiväkodin Aapeli-avoimesta.

Kesäleikkikenttä
040 330 4341
Junailijankatu 12, 11100 Riihimäki
tarja.vahtila@riihimaki.fiOLIKO SISÄLLÖSTÄ APUA?

Kyllä 2 Ei 1 Kyllä 2 Ei 1

Kommentit on suljettu.