Yleinen

Kerro kaupunginmuseolle muistosi kouluruokailusta

Museoiden tehtäväkenttään ei kuulu pelkästään menneisyyden taltioiminen, vaan yhä enemmän myös nykyajan taltioiminen. Nykydokumentoinnilla kerätään tietoa nykypäivän elämästä, kulttuurista, tapahtumista ja ilmiöistä. Riihimäen kaupunginmuseon nykydokumentointihanke Riihimäen kaupungin tuottamista ruokapalveluista on osa paikallismuseon perustehtävää ja erittäin ajankohtainen hanke kaupungissa. Kaupungin ruokapalvelut ja sen henkilökunta ovat hankkeessa aktiivisesti mukana.

Riihimäen kaupungin ruokapalvelut siirtyvät Helsingin kaupungin omistamalle palveluyhtiö Palmialle vuoden 2019 alusta.

Jo aiemmin kuluvana syksynä on museon kokoelmiin tallennettu aineistoa keskuskeittiöltä. Museon kokoelmiin on saatu esineistöä eri vuosikymmeniltä, lehtileikkeitä, vanhoja valokuvia ja muistiinpanoja keskuskeittiön eri vaiheista.

Ruokapalveluiden nykydokumentointihankkeessa kartoitetaan Riihimäen kaupungin ruokapalvelujen historiaa ja nykypäivää. Miten ruokaa on valmistettu ja millainen sen reitti on ollut keittiön kattiloista koululaisten lautasille? Myös tuleva omistajuusmuutos on yhtenä dokumentoinnin aiheena.

Kaupungin ruokapalveluiden nykyhetken dokumentointimenetelminä on käytetty henkilöhaastatteluja sekä valokuvia. Aineisto tallennetaan museon kokoelmiin. Tulevaisuudessa se antaa kuvan Riihimäen ruokapalvelujen toiminnasta vuosikymmenten varrella sekä ajasta, jossa nyt  elämme.

Dokumentointihankkeeseen liittyen Riihimäen kaupunginmuseo kerää myös kaupungin ruokapalveluiden käyttäjien muistoja. Mitkä ovat olleet lempiruokia ja millaisia ovat muistikuvat ruokailuhetkistä? Mitä mielikuvia kouluruokailusta on jäänyt? Kysely on avoinna osoitteessa http://bit.ly/kouluruokamuistoja 19.12.2018 saakka.

 OLIKO SISÄLLÖSTÄ APUA?

Kyllä 0 Ei 0 Kyllä 0 Ei 0

Kommentit on suljettu.