Joukkoliikenne Liikenne ja kadut

Kaupunkipyörät tulevat Riihimäelle huhtikuussa

Riihimäelle tulee huhtikuussa 60 kaupunkipyörää kaupunkilaisten ja matkailijoiden käyttöön. Pyörät ovat käytössä lokakuun loppuun asti.

”Mahdollisuus liikkua kaupunkialueella helposti kävellen ja pyöräillen on yhä useammille ihmisille tärkeä asia. Kaupunkipyörien avulla Riihimäen kaupunki haluaa entisestään helpottaa kaupunkilaisten liikkumista ja tarjota uusia mahdollisuuksia tehdä kestäviä valintoja arjessa”, vt. katupäällikkö Maria Vasko kertoo.

Kaupunkipyörät ovat osa Riihimäen kaupungin julkista liikennettä, ja niistä on tehty kaksivuotinen sopimus. Pyörät toimittaa KaaKau Oy. Pyörien käyttö perustuu Donkey Republic -sovellukseen. Samalla sovelluksella voi käyttää pyöriä useissa kaupungeissa niin Suomessa kuin Euroopassakin.

”Sovellus on erittäin helppokäyttöinen. Se vaatii ainoastaan sähköpostiosoitteen, puhelinnumeron ja maksukortin liittämisen järjestelmään. Kerran kirjauduttuaan käyttäjä saa pyörän käyttöönsä todella vaivattomasti”, KaaKau Oy:n toimitusjohtaja Aleksanteri Repo sanoo.

Ennen pyörien saapumista riihimäkeläisillä on mahdollisuus vaikuttaa kaupunkipyöräasemien sijaintiin ja ehdottaa pyörille nimiä. Pyörien varaaminen järjestelmässä perustuu niiden nimiin.

Kaupunkipyöräasemien sijainteja ja nimiä voi ehdottaa 22. maaliskuuta asti täällä. Vaihtoehtoisesti ehdotuksia voi lähettää sähköpostitse osoitteeseen info@kaakau.fi.

Pyörien käyttöönotosta tiedotetaan tarkemmin huhtikuun alussa.

Lisätietoja:

Maria Vasko, vt. katupäällikkö, Riihimäen kaupunki, 040 860 9882, maria.vasko@riihimaki.fi
Aleksanteri Repo, toimitusjohtaja, KaaKau Oy, 040 075 7150, info@kaakau.fi

 OLIKO SISÄLLÖSTÄ APUA?

Kyllä 3 Ei 1 Kyllä 3 Ei 1

Kommentit on suljettu.