Joukkoliikenne Liikenne ja kadut

Kaupunkipyörät tulevat käyttöön pääsiäisen jälkeen

Riihimäelle tulee kaupunkilaisten ja matkailijoiden käyttöön yhteensä 60 kaupunkipyörää. Koko järjestelmä on käytössä 14. huhtikuuta alkaen ainakin lokakuun loppuun asti. Kaupunkipyöräasemia tulee yhteensä noin 20 kappaletta. Asemaverkostoa on helppo muokata kauden aikana saatavan käyttäjäpalautteen mukaan.

”Kaupunkipyöräasemia tulee esimerkiksi rautatieaseman itä- ja länsipuolelle ja sairaalan pihaan. Asukkaat saivat ehdottaa asemien paikkoja maaliskuussa ja ehdotukset kävivät varsin hyvin yksiin etukäteen ajateltujen asemapaikkojen kanssa”, vt. katupäällikkö Maria Vasko sanoo.

Pyörien vuokraus perustuu Donkey Republic mobiilisovellukseen, joka on asennettavissa Android- ja iOS-laitteille. Kaupunkipyörä otetaan käyttöön pyöräasemalta ja vuokrauksen aikana pyörällä voi ajaa minne tahansa ja sen voi lukita ja avata niin monta kertaa kuin haluaa. Vuokraus lopetetaan palauttamalla pyörä jollekin pyöräasemista. Perusvuokrauksen pituudelle ei ole aikarajaa, vaan käyttäjää laskutetaan käytetyn ajan mukaan porrastetusti. Kertamaksun lisäksi kaupunkipyöriin saa myös kuukausijäsenyyden tai kausipassin, joiden hintaan sisältyvät kaikki alle tunnin vuokraukset.

”Kausipassin voi toukokuun loppuun asti ostaa 30 euron tarjoushintaan. Sen lisäksi tarjoamme uusien kohdekaupunkiemme ja uuden ajokauden innoittamana kaikki alle 15 minuutin vuokraukset veloituksetta 14.–30. huhtikuuta”, pyörät toimittavan KaaKau Oy:n toimitusjohtaja Aleksanteri Repo kertoo.

KaaKaun pyöriä on käytössä kymmenessä Suomen kaupungissa. Pyörät toimivat kaikissa kaupungeissa samalla sovelluksella ja samoilla jäsenyyksillä.

Koronavirusepidemian vuoksi KaaKau kiinnittää pyörien kosketuspintojen puhdistamiseen erityistä huomiota.

”Kaupunkipyörä on epidemia-aikaan hyvä vaihtoehto joukkoliikenteelle. Kehotamme kuitenkin käyttäjiä pesemään kätensä huolellisesti, käyttämään hansikkaita pyöräillessään ja mahdollisuuksien mukaan desinfioimaan puhelintensa pinnat”, Aleksanteri Repo sanoo.

Tarkemmat tiedot vuokrahinnoista, ohjeet pyörien vuokraukseen ja kaupunkipyöräasemien sijainnit löytyvät KaaKaun sivuilta.

Medialla on mahdollisuus tutustua pyöriin tarkemmin kaupungin varikolla keskiviikkona 8. huhtikuuta. Median edustajia pyydetään olemaan ennakkoon yhteydessä KaaKaun toimitusjohtaja Aleksanteri Repoon, mikäli he haluavat tulla varikolle tutustumaan pyöriin.

Lisätietoja:

Maria Vasko, vt. katupäällikkö, Riihimäen kaupunki, 040 860 9882, maria.vasko@riihimaki.fi 

Aleksanteri Repo, toimitusjohtaja, KaaKau Oy, 040 075 7150, info@kaakau.fiOLIKO SISÄLLÖSTÄ APUA?

Kyllä 0 Ei 0 Kyllä 0 Ei 0

Kommentit on suljettu.