Terveyspalvelut Yleinen

Kaupunki valmistautuu kasvomaskien jakeluun

Riihimäen kaupunki valmistelee kasvomaskien jakelua Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen (THL) suosituksen ja Kanta-Hämeen sairaanhoitopiirin laatiman suunnitelman mukaisesti. Pääasiassa jokaisen tulee hankkia maskit itse, mutta kunnat huolehtivat siitä, maskeja on saatavilla vähävaraisille ja haavoittuvimmassa asemassa oleville ilmaiseksi. Maskeja jaettaessa ei tarkasteta henkilön varallisuustietoja tai kotikuntaa.

Kanta-Hämeessä kasvomaskien hankinta järjestetään keskitetysti sairaanhoitopiirin kautta. Kunnat huolehtivat maskien jakelusta. Riihimäen kaupunki tiedottaa jakelupisteiden sijainnit ja maskien jakeluaikataulut viikolla 34.

”Toivon, että kaupunkilaiset tutustuvat terveysviranomaisten suosituksiin ja suhtautuvat niihin vakavasti. Meistä jokainen voi vaikuttaa omalla toiminnallaan epidemian kehittymiseen”, talous- ja hallintojohtaja Kari Ora sanoo.

Maskit suositeltavia joukkoliikenteessä

THL:n suosituksen mukaan kasvomaskin käyttöä suositellaan

  • joukkoliikenteessä, jossa lähikontakteja ei aina voida välttää
  • matkalla koronavirustestiin ja testin tulosta odottaessa, jos on välttämätön syy liikkua kodin ulkopuolella
  • palatessa riskialueelta Suomeen ja siirryttäessä maahantulopaikasta, kuten lentokentältä, karanteeniin ja lisäksi, jos on karanteenin aikana välttämätön syy liikkua kodin ulkopuolella.

Kasvomaskia voi käyttää myös muissa tilanteissa, jos turvavälien pitäminen on mahdotonta. Kasvomaskien käyttösuositus koskee 15 vuotta täyttäneitä. Suositus on voimassa toistaiseksi. Tärkeimmät keinot ehkäistä koronatartuntoja ovat edelleen käsienpesu, turvavälit ja oikea yskimis- ja aivastamishygienia.

Valtioneuvosto puoltaa periaatepäätöksellään THL:n kasvomaskisuositusta.

Riihimäen seudun joukkoliikenteessä on voimassa maskisuositus muun Suomen tavoin.

Suositaan etätöitä ja sähköisiä kokoontumisia

Kaupungilla etätyötä suositellaan jatkettavaksi kaikissa niissä tehtävissä, joissa se on mahdollista ilman, että se vaikeuttaa esimerkiksi asiakaspalvelua. Etätöissä suositellaan hyödyntämään vuorottelua eri työntekijöiden kesken työviikon aikana, jotta kontaktien määrä työpaikalla voidaan minimoida. Etätyöstä sovitaan aina esimiehen kanssa. Lisäksi kaupunki suosii omassa toiminnassaan verkkokoulutuksia, -tapaamisia ja -kokouksia.

Kaupungin päätöksentekoon liittyvät kokoukset suositellaan pidettävän mahdollisuuksien mukaan etäkokouksina.

Riihimäen häiriötilanteiden johtoryhmä seuraa paikallista epidemiatilannetta ja valtakunnallisia ohjeita jatkuvasti. Ohjeistusta ja toimintaa päivitetään tilanteen mukaan.

Lisätiedot:

Kari Ora
talous- ja hallintojohtaja
050 500 1945OLIKO SISÄLLÖSTÄ APUA?

Kyllä 1 Ei 0 Kyllä 1 Ei 0

Kommentit on suljettu.