Yleinen

Kaupunki suosittaa pidättäytymään yli 20 hengen yksityistilaisuuksista

Maakunnallinen pandemiaryhmä ja Kanta-Hämeen sairaanhoitopiiri ovat tehneet uusia suosituksia kokoontumisiin liittyen. Riihimäen kaupunki on tarkentanut kokoontumisia koskevia ohjeistuksiaan pandemiaryhmän ja sairaanhoitopiirin suositusten pohjalta seuraavasti:

  • Riihimäen kaupunki suosittelee kaupunkilaisia pidättäytymään yli 20 henkilön yksityistilaisuuksista. Yksityistilaisuudella tarkoitetaan tilaisuutta, jonka järjestää yksityinen taho ja osallistuminen edellyttää kutsua tai jonkin yhteisön jäsenyyttä. Yksityistilaisuuksia koskevalla suosituksella kaupunki pyrkii estämään sen, että aluehallintovirasto joutuu epidemian nopean leviämisen vuoksi antamaan yleisötilaisuuksia koskeva maakunnallisia määräyksiä, joilla saattaisi olla kielteisiä vaikutuksia yritysten toimintaan.
  • Riihimäen kaupunki eivät ota tällä suosituksella kantaa joukkue- tai kilpaurheiluun. Harjoittelun ja pukukoppien käytön suhteen kaupunki pyytää seuroja ja yhdistyksiä noudattamaan kaupungin tai lajiliiton aiemmin antamia suosituksia. Kilpatapahtumia järjestettäessä kaupunki suosittelee noudattamaan yleisötilaisuuksia koskevaa ohjeistusta.
  • Yli 20 henkilön avoimia yleisötilaisuuksia ja yleisiä kokouksia voi järjestää rajatuissa ulko- ja sisätiloissa, mikäli tilaisuuksissa pystytään noudattamaan turvavälejä sekä noudattamaan valvotusti voimassa olevia suosituksia maskien käytöstä ja tarjoamaan mahdollisuudet käsihygienian noudattamiseen. Lisäksi tapahtumajärjestäjän on varauduttava perumaan tai keskeyttämään tilaisuus, mikäli ilmenee, ettei edellä olevia koronaviruksen leviämisen estämiseksi tehtäviä toimia pystytä noudattamaan.
  • Maakunnallinen pandemiatyöryhmä ja sairaanhoitopiiri ovat laatineet yleisötilaisuuksien tapahtumajärjestäjien tueksi muistilistan.

Suositus on voimassa 12.10.–1.11.2020. Kaupunki arvioi suosituksen jatkoa pandemiatyöryhmän ja sairaanhoitopiirin arvion perusteella viikoilla 43 ja 44.

Uusien yksityis- ja yleisötilaisuuksia koskevien suositusten seurauksena Riihimäen kaupunki peruu koulujen seuraavat syyslomaviikolle suunnitellut tapahtumat:

  • 13.10.2020 Temmellyspäivä, Urheilutalo
  • 13.–14.10.2020 Taidetehdas, Monari

Jäähallin yleisöluisteluvuorot järjestetään syyslomalla alkuperäisen suunnitelman mukaan noudattaen pukuhuoneiden käyttöä koskevia rajoituksia. Rajoitusten tarkempi sisältö kerrotaan kunkin pukuhuoneen ovella.

Suosituksia noudattamalla jokainen kaupunkilainen voi omalta osaltaan estää tartuntoja ja vähentää altistuneiden määrää sekä mahdollistaa tapahtumien ja kokoontumisten jatkumisen turvallisesti jatkossakin. Pandemiaryhmä ja sairaanhoitopiiri perustelevat suositusta kiihtymisvaiheessa olevalla epidemiatilanteella ja terveydenhuollon kantokyvyn takaamisella.

Riihimäen kaupunki on koonnut verkkosivuilleen koronapandemiaan liittyvät ohjeistukset, käytänteet ja tiedotteet. Kaupunki seuraa tarkkaan valtakunnallista ja maakunnallista koronavirustilannetta ja päivittää toimintaohjeitaan aktiivisesti, jotta kaupungin palveluissa ja työtehtävissä voitaisiin ehkäistä koronan leviämistä. Kaupunki tekee säännöllistä yhteistyötä alueen terveysviranomaisten kanssa.

Lisätietoja:

Mika Herpiö
elinvoimajohtaja
040 500 3345

 OLIKO SISÄLLÖSTÄ APUA?

Kyllä 1 Ei 2 Kyllä 1 Ei 2

Kommentit on suljettu.