Terveyspalvelut Yleinen

Riihimäki jakaa henkilökunnalleen kangasmaskit

Riihimäen kaupunki jakaa kaikille työntekijöilleen kaksi kappaletta kangasmaskeja. Maskijakelulla kaupunki työnantajana haluaa edistää henkilökunnan terveyttä, ehkäistä koronavirustartuntojen leviämistä ja muistuttaa maskin käytön hyödyistä erityisesti työmatkaliikenteessä ja tungoksessa.

”Lähtökohtaisesti jokainen hankkii maskinsa itse. Työnantajana näemme kuitenkin tärkeänä huolehtia työntekijöidemme hyvinvoinnista sekä näyttää esimerkkiä maskien käytöstä tilanteissa, joissa ei ole mahdollista pitää turvaetäisyyksiä”, Riihimäen henkilöstöpäällikkö Taina Köninki sanoo.

Kaupunki on kiinnittänyt omassa toiminnassaan huomiota koronapandemian alusta asti työntekijöiden asianmukaisiin varusteisiin ja toimintaohjeiden ajanmukaisuuteen. Esimerkiksi asiakaspalvelupisteisiin hankittiin jo keväällä käsidesiä sekä suojat asiakkaiden ja henkilökunnan välille.

”Meidän kaikkien vastuulla on toimia kaikissa tilanteissa vastuullisesti ja noudattaa turvavälejä aina kun mahdollista”, Köninki kertoo.

THL:n ohjeen mukaan kangasmaski pestään 60 asteessa aina käytön jälkeen tai sitä keitetään viisi minuuttia vedessä, johon on lisätty hieman pesuainetta. Pesun jälkeen maski huuhdellaan ja kuivataan paikassa, jossa on raitis ilma.

Lisätietoja:

Taina Köninki
henkilöstöpäällikkö
040 330 4085


,

Asiasanat: kasvomaski

OLIKO SISÄLLÖSTÄ APUA?

Kyllä 1 Ei 0 Kyllä 1 Ei 0

Kommentit on suljettu.