Hallinto- ja konsernipalvelut Yleinen

Kaupunginhallitus: veroprosentit ennallaan, sotelle palautettiin 1,1 miljoonaa

Riihimäen kaupunginhallitus esittää, että Riihimäen kunnallisveroprosentti on ensi vuonna 20,50. Ratkaisuun päädyttiin äänestyksen jälkeen. Pirjo-Liisa Snellman-Tenhunen (kok.) esitti, että kunnallisveroprosenttia lasketaan 0,25 prosenttia. Äänestyksessä esitys hävisi äänin 7–4.

Veroprosentin laskemisen kannalla olivat Snellman-Tenhusen lisäksi Anna Merentie (kok.), Petri Siivonen (kok.) ja Tessa Saarinen (ps.). Vt. kaupunginjohtajan esitystä kannattivat Miia Nahkuri (sd.), Tommi Räty (sd.), Lauri Jormanainen (sd.), Juha Hiltunen (vas.), Erja Hirviniemi (vas.), Sari Jokinen (vihr.) ja Hannele Saari (kd.)

Yleiseen kiinteistöveroon ja vakituisten asuntojen kiinteistöveroon kaupunginhallitus ei esittänyt muutoksia. Kaupunginhallitus esittää, että yleinen kiinteistövero on ensi vuonna 1,45 prosenttia ja vakituisten asuntojen 0,50 prosenttia.

Kaupunginhallitus äänesti kymmenen tuntia kestäneen kokouksen aikana useista muutoksista vt. kaupunginjohtaja Mika Herpiön talousarvioesitykseen. Äänestysten jälkeen talousarvioesitykseen tehtiin kaksi muutosta:

  • Nahkuri esitti, että sosiaali- ja terveystoimialan 1,1 miljoonan euron sopeutus poistetaan ja määräraha palautetaan toimialalle. Nahkurin esitys voitti äänin 7–4. Esitystä kannattivat Hirviniemi, Jormanainen, Räty, Jokinen, Hiltunen ja Saari. Esitystä vastaan äänestivät Merentie, Siivonen, Snellman-Tenhunen ja Saarinen.
  • Jormanainen esitti, että kesäteatteritoiminnalle ja muille tapahtumille mahdollisesti rakennettavan esityspaikan sijainnista tehdään arviointi, jossa selvitetään esityspaikan toteutus sekä Allinnan monttuun että Rautatienpuistoon Öllerinkodin viereiselle alueelle. Esityksen mukaan selvitystyössä otetaan huomioon kaupungin elinvoimaan vaikuttavat tekijät poikkihallinnollisesti. Siivonen esitti, että kesäteatterin kattaminen/rakentaminen selvitetään teatterisopimuksen ja tehdyn valtuustoaloitteen mukaisesti. Rahoitus varattaisiin vasta selvitysten jälkeen. Jormanaisen esitys voitti Siivosen esityksen äänin 6–5. Jormanaisen esityksen kannalla olivat Nahkuri, Räty, Hiltunen, Hirviniemi ja Jokinen, Siivosen kannalla Merentie, Snellman-Tenhunen, Saari ja Saarinen.

Seuraavaksi talousarvio etenee kaupunginvaltuuston käsiteltäväksi. Kaupunginvaltuuston talousarviokokous pidetään maanantaina 16.11.2020 kello 14 alkaen. Kokousta voi seurata Riihimäen kaupungin YouTube-kanavan kautta.

Riihimäen kaupungin verkkosivuilla voi tutustua vt. kaupunginjohtajan alkuperäiseen talousarvioesitykseen ja kaupunginjohtajan talouskatsaukseen. Kaupunginhallituksen pöytäkirja päivittyy päätöksentekoa koskevalle sivulle pöytäkirjan hyväksymisen jälkeen.

Päivitys 10.11. klo 13.05: Lisätty Hirviniemen nimi Nahkurin esitystä kannattaneiden joukkoon.

Päivitys 10.11. klo 13.26: Korjattu Öllerinkadun muotoon Öllerinkodin.

Päivitys 10.11. klo 14.03: Korjattu otsikko terveystoimialan osalta muotoon sotelle.OLIKO SISÄLLÖSTÄ APUA?

Kyllä 1 Ei 0 Kyllä 1 Ei 0

Kommentit on suljettu.