Katu- ja puistoyksikkö Liikenne ja kadut Tekniset palvelut Yleinen

Katujen kevätsiivous alkaa Riihimäellä

Hiekoitushiekan poisto kaduilta alkaa Riihimäellä tällä viikolla. Ensimmäiseksi puhdistetaan runsaassa käytössä olevat alueet, kuten sisääntuloväylät ja kaupungin keskusta.

Niiden jälkeen siirrytään puhdistamaan kevyen liikenteen väyliä. Myös tonttikatujen siivoaminen alkaa vilkkaimpien alueiden puhdistuksen jälkeen.

Hiekanpoisto kestää säävarauksella kokonaisuudessaan noin kuusi viikkoa. Riihimäellä puhdistettavia katuja ja kevyen liikenteen väyliä on yhteensä noin 350 kilometriä. Kaupungilla on käytössään kaksitoista harjakone- ja pesuautoa.

Yöpakkaset saattavat pitkittää hiekoitushiekan poistoa, sillä poistossa ei voi käyttää vettä jäätymisvaaran vuoksi.

”Säiden salliessa pesemme ja harjaamme kadut imulakaisu- ja harjakoneilla. Katujen kevätsiivous on tasapainoilua katupölyn torjunnan ja yöpakkasten tuoman liukkauden välillä”, Riihimäen kaupungin katujen kunnossapidosta vastaava työnjohtaja Sami Nikkinen kertoo.

Riihimäen kaduille on levitetty tänä vuonna noin 1800 tonnia hiekoitushiekkaa, mikä on hieman tavanomaista vähemmän. Käytetystä hiekasta analysoidaan raskasmetallipitoisuudet ja sitä käytetään maavallien rakentamiseen. Osa hiekasta viedään maanvastaanottoalueille.

Riihimäen kaupunki poistaa hiekoitushiekan kaikilla niillä alueilla, joiden talvikunnossapidosta eli aurauksesta ja liukkaudentorjunnasta kaupunki on vastuussa. Kaupunki poistaa hiekkoja myös viheralueilta, sillä hiekkaa on usein ajautunut lumenaurauksen myötä katujen reunoilla oleville nurmialueille. Viheralueet on tarkoitus siivota ennen kasvukauden alkua.

Lisätietoja: katujen kunnossapidon työnjohtaja Sami Nikkinen, Riihimäen kaupunki, p. 040 330 4934.

 OLIKO SISÄLLÖSTÄ APUA?

Kyllä 2 Ei 0 Kyllä 2 Ei 0

Kommentit on suljettu.