Sivistyspalvelut Yleinen

Karanteeniin asetetuille oppilaille järjestetään kouluruokailu – erityisjärjestelyt perusopetuksessa jatkuvat

Riihimäellä Karan ja Harjunrinteen kouluissa on asetettu yhteensä 69 ihmistä karanteeniin koronavirusaltistuksen vuoksi. Niitä henkilöitä, joita karanteeni koskee, on tiedotettu asiasta henkilökohtaisesti.

Karanteenissa olevilla perusopetuksen oppilailla on oikeus maksuttomaan kouluruokailuun. Ruokapalvelut organisoivat ja järjestävät kootusti mahdollisuuden ateriapakettien noutamiseen ennalta sovitusta pisteestä. Koulujen rehtorit tiedottavat karanteenissa olevia ja heidän huoltajiaan tarkemmista järjestelyistä. Ateriapaketit tilataan ennakkoilmoittautumisten perusteella kerralla koko karanteenin ajaksi. Sitovat ennakkoilmoittautumiset tulee tehdä oman koulun rehtorille tiistaina 27. lokakuuta kello 14.00 mennessä. Ilmoittautumisen yhteydessä on muistettava mainita mahdollisista erityisruokavalioista.

Riihimäen koulujen perusopetuksessa on koko syksyn ajan ollut voimassa useita erityisjärjestelyjä koronaviruksen leviämisen ehkäisemiseksi. Turvavälien ja hygieniavaatimusten lisäksi ruokailuja on porrastettu, mikä tuo eriaikaisuutta myös välitunteihin. Kouluilla ei järjestetä opetusryhmärajoja ylittäviä tilaisuuksia, vierailuja kouluille on rajoitettu ja siivousta on tehostettu.

”Käsidesiä kuluu paljon, joten käsihygieniasta kouluissa huolehditaan kiitettävästi. Päivänavauksissa on useita kertoja muistutettu koronasta ja turvaväleistä sekä muista hygieniatoimista, ja käytävillä ja ruokaloissa on infojulisteita. Henkilökunta on hyvin tietoinen koronariskeistä ja on jatkuvasti ohjeistanut oppilaita. Henkilökunta on myös käynyt koronatesteissä hyvin matalalla kynnyksellä”, sivistysjohtaja Jarkko Niiranen kertoo.

Sekä valtioneuvosto että Opetushallitus ovat linjanneet, että koulut pyritään pitämään avoinna ja lähiopetuksessa mahdollisimman pitkään.

”Seuraamme ja noudatamme kaupungilla tiiviisti viranomaisten ohjeistuksia ja suosituksia. Päätökset poikkeuksellisiin opetusjärjestelyihin siirtymisestä edellyttävät tartuntataudeista vastaavan lääkärin arvioita ja suositusta asiasta.”

Tartuntaketjujen ja mahdollisten altistumisten selvityksestä vastaavat lääketieteen ammattilaiset ja karanteenista päättää tartuntataudeista vastaava lääkäri. Karanteeniin asettaminen perustuu lääketieteelliseen arvioon. Karanteeni ei automaattisesti koske koko koulua.

”Pyrimme vallitsevissa oloissa järjestämään oppilaille mahdollisimman normaalin rutiinin ja takaamaan heidän oikeutensa opetukseen”.

Riihimäen kaupunki on koonnut verkkosivuilleen koronapandemiaan liittyvät ohjeistukset, käytänteet ja tiedotteet. Kaupunki seuraa tarkkaan valtakunnallista ja maakunnallista koronavirustilannetta ja päivittää toimintaohjeitaan aktiivisesti, jotta kaupungin palveluissa ja työtehtävissä voitaisiin ehkäistä koronan leviämistä. Kaupunki tekee säännöllistä yhteistyötä alueen terveysviranomaisten kanssa.

Lisätietoja:

Jarkko Niiranen
sivistysjohtaja
050 526 3175
Eteläinen Asemakatu 4

 OLIKO SISÄLLÖSTÄ APUA?

Kyllä 2 Ei 0 Kyllä 2 Ei 0

Kommentit on suljettu.