Sivistyspalvelut Yleinen

Karan koulussa lisää oppilaita ja opettajia karanteeniin

Riihimäen Karan koulussa on asetettu tartuntataudeista vastaavan lääkärin suosituksesta ja varotoimenpiteenä karanteeniin 28 oppilasta ja yhdeksän opettajaa. Taustalla on yhden oppilaan varmistettu koronatartunta. Mahdolliset altistumiset ovat tapahtuneet 20.–22. lokakuuta. Karanteenin aikana oppilaat ja opettajat työskentelevät etänä.

Riihimäen seudun terveyskeskus kartoittaa altistuneet ja ottaa heihin yhteyttä mahdollisimman pian. Koulujen rehtorit lähettävät Helmi-palvelun kautta viestin altistuneiden oppilaiden huoltajille. Etäopiskelusta oppilaat ja huoltajat saavat erilliset ohjeet Helmi-viestinä.

Karanteenissa olevilla perusopetuksen oppilailla on oikeus maksuttomaan kouluruokailuun. Ruokapalvelut organisoivat ja järjestävät kootusti mahdollisuuden ateriapakettien noutamiseen ennalta sovitusta pisteestä. Koulujen rehtorit tiedottavat karanteenissa olevia ja heidän huoltajiaan tarkemmista järjestelyistä. Ateriapaketit tilataan ennakkoilmoittautumisten perusteella kerralla koko karanteenin ajaksi. Nyt karanteeniin asetettujen sitovat ennakkoilmoittautumiset tulee tehdä oman koulun rehtorille keskiviikkona 28. lokakuuta kello 14.00 mennessä. Ilmoittautumisen yhteydessä on muistettava mainita mahdollisista erityisruokavalioista.

Tartuntataudeista vastaavan lääkärin arvion mukaan kyseessä ei ole sama tartuntaketju, jonka vuoksi Karan koululla asetettiin karanteeniin 33 ihmistä viikonloppuna. Yhteensä Karan koululla on nyt karanteenissa 61 henkilöä. Karan koulussa oppilaita on yli 480 ja opetushenkilöstöä noin neljäkymmentä.

Altistumisesta ja karanteenista

10 vuorokauden karanteeniaika lasketaan alkamaan altistustilanteesta. Tartuntataudeista vastaava lääkäri määrää karanteenin altistumistietojen pohjalta, mikä kerrotaan karanteeniin jäävälle puhelimitse. Samalla selviää karanteeniin päättymispäivä.

Karanteeniin määrätään henkilöt, jotka ovat olleet lähikontaktissa tartuttavaksi arvioidun koronapositiivisen henkilön kanssa yli 15 minuuttia. Esimerkiksi käynti koulussa ei aiheuta toimenpiteitä. Tartuntataudeista vastaava lääkäri arvioi altistumisen.

Karanteeniin määrättyjen henkilöiden perheitä ei aseteta karanteeniin, koska he eivät ole olleet lähikontaktissa tartunnan saaneeseen. Karanteeniin asetetun oireettoman henkilön lähipiiri ei ole tartuttava. Oireettomat perheenjäsenet voivat käydä koulussa ja töissä normaalisti, mutta heidän tulee tarkkailla terveydentilaansa erityisen huolellisesti.

Karanteeniin asetetuille toimitetaan tarvittaessa virallinen päätös, joka oikeuttaa tarvittaessa alle 16-vuotiaan huoltajan jäämään kotiin lapsen kanssa, vaikka lapsi olisikin terve. Päätös perustuu tartuntatautilakiin.

Karanteeniin asetettuja pyydetään yhdessä perheen kanssa tutustumaan Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen ohjeisiin, mitä karanteeni tarkoittaa.

Lisätietoja:
Apulaisylilääkäri, avoterveydenhuolto Heidi Hyväri, Riihimäen seudun terveyskeskus, puh. 019 758 5929
Sivistysjohtaja Jarkko Niiranen, Riihimäen kaupunki, puh. 050 526 3175OLIKO SISÄLLÖSTÄ APUA?

Kyllä 3 Ei 0 Kyllä 3 Ei 0

Kommentit on suljettu.